Mark Wahlberg schiet raak met scherpe actiefilm op Netflix

Films
maandag, 18 maart 2024 om 15:10
zakjscp45vljlap236fbgua5j3p
De Amerikaanse actiefilm Shooter uit 2007, geregisseerd door The Equalizer-regisseur Antoine Fuqua met Mark Wahlberg in de hoofdrol, biedt een spannend verhaal van samenzwering, verraad en rechtvaardigheid; losjes gebaseerd op de roman Point of Impact van Stephen Hunter.
USMC Force Recon Scout Sniper Bob Lee Swagger en spotter Donnie Fenn (Lane Garrison) zijn voor een missie in Ethiopië. De missie loopt volledig uit de hand wanneer een vijandelijke militie Swagger en Fenn's positie aanvalt met helikopterondersteuning. De CIA-officier die de operatie leidt, laat de missie vallen, wat resulteert in de dood van Fenn.
Drie jaar later is Swagger met pensioen en woont hij in de Wind River Range met zijn hond. Swagger wordt benaderd door U.S. Army Colonel Isaac Johnson en zijn collega's, Payne en Dobbler, om zijn hulp in te schakelen bij het voorkomen van een mogelijke moordaanslag op de president tijdens een openbare toespraak.
Het schot wordt gelost, maar blijkt opzet te zijn: de gast van de president, de Ethiopische aartsbisschop Desmond Mutumbo, wordt gedood, en Swagger wordt neergeschoten door een politieagent uit Philadelphia die op Johnson's loonlijst staat. Swagger ontsnapt, ontwapent de jonge FBI Special Agent Nick Memphis (Michael Peña), en vlucht.
Shooter had bijna een andere hoofdrolspeler gehad, aangezien Keanu Reeves aanvankelijk werd benaderd voor de rol van Bob Lee Swagger. Wahlbergs charismatische vertolking bleek echter perfect bij het personage van Bob Lee Swagger te passen. Rapper Eminem zou naar verluidt de rol van de antagonist aangeboden hebben gekregen maar heeft uiteindelijk deze kans afgeslagen.
De film zit boordevol adrenaline pompende actiescènes, gecombineerd met Wahlbergs krachtige optreden, waardoor kijkers van begin tot eind op het puntje van hun stoel zitten. Van zenuwslopende scherpschuttersduels tot intense achtervolgingsscènes, Shooter heeft alles in huis voor een vermakelijke filmavond. Nu te zien op Netflix!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!