Neo-noir meesterwerk van 'Dune'-regisseur Denis Villeneuve is een must watch op Netflix

Films
zaterdag, 16 maart 2024 om 10:00
q8ksi4nymkbbe28nyuhfek51dsm
Terwijl de gerespecteerde regisseur Denis Villeneuve momenteel de bioscoopzalen verovert met Dune: Part Two, schuilt er op Netflix een ander pareltje dat absoluut niet mag ontbreken op de kijklijst van sci-fi liefhebbers. Het neo-noir meesterwerk Blade Runner 2049, met Ryan Gosling en Harrison Ford, dient als het officiële vervolg op het iconische Blade Runner uit 1982, geregisseerd door Ridley Scott.
In het middelpunt van Blade Runner 2049 staat Officier K, gespeeld door Ryan Gosling. K, een nieuwe Blade Runner, stuit op een geheim dat een directe bedreiging vormt voor de mensheid. Zijn zoektocht naar antwoorden leidt hem door een labyrint van intriges en gevaar, waarbij elk ontdekt puzzelstukje een diepere laag van het mysterie onthult.
De ontbrekende schakel in dit intrigerende plot blijkt de voormalige Blade Runner, Rick Deckard, te zijn, gespeeld door niemand minder dan de legendarische Harrison Ford. Deckard, die al dertig jaar spoorloos is, verschijnt als de sleutel tot het redden van de mensheid.
In februari 2015 werd Blade Runner 2049 officieel bevestigd, met Denis Villeneuve in de regiestoel; Villeneuve was persoonlijk door Scott benaderd om de regie in handen te nemen. Villeneuve liet weten dat hij had toegezegd omdat de producenten van de film, Broderick Johnson en Andrew A. Kosove, goede vrienden van hem zijn. In april 2015 werd bekendgemaakt dat Ryan Gosling in onderhandeling was voor de hoofdrol. In november dat jaar bevestigde hij zijn medewerking en noemde Villeneuve en cameraman Roger Deakins als voornaamste drijfveren om de rol te accepteren.
Blade Runner 2049 werd goed ontvangen en kan rekenen op een IMDb-score van een stevige 8.0, wat het origineel nauwelijks ontloopt, dat kan rekenen op een 8.1. Hoewel de klassieker bij velen enorm geliefd is, weet Villeneuve volgens velen het origineel te overtreffen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!