Interview: Eliza Taylor - "The 100 heeft mijn leven veranderd" (Exclusief)

TV en Series
maandag, 18 maart 2024 om 16:10
bq7ayea7xthcwxa7pttpskvui3v
De Australische actrice Eliza Taylor was vorig jaar november te gast tijdens Heroes Dutch Comic Con in Utrecht. We spraken met de actrice, bekend van de bejubelde sci-fi serie The 100, over het balanceren tussen werk en privé, de impact die de serie heeft gehad op haar carrière, en we vroegen onder andere naar welke franchise nog op haar wenslijstje staat.
Eliza Taylor brak door in Hollywood mede vanwege haar hoofdrol in The 100. De CW-serie (die ook lange tijd te zien was op Netflix) heeft een enorme schare fans weten te verzamelen, en de acteurs van de serie zijn dan ook graag geziene gasten tijdens Comic Cons. Vorige zomer was haar medespeler Bob Morley ook te gast, tevens de echtgenoot van Taylor. Helaas konden ze door omstandigheden niet samen het podium van HDCC betreden, maar de organisatie wist haar alsnog te strikken voor de wintereditie.
In ons vorige gesprek met uw echtgenoot en mede-'The 100'-ster, Bob Marley, spraken we over de uitdaging van het balanceren tussen werk en privéleven. Hoe navigeert u tussen het ouderschap, de eisen van acteren en het frequente reizen?

Voor mij is het echt een leerschool geweest in balans vinden. Ik hoefde me daarvoor nooit ergens anders zorgen over te maken. Het was alleen maar werken, werken, werken. En nu, met een gezin, is het echt belangrijk voor me geworden om ervoor te zorgen dat ik genoeg tijd met mijn gezin doorbreng. Dus, bijvoorbeeld, als ik een baan zou krijgen die heel ver weg is voor zes maanden, zou ik dat waarschijnlijk afwijzen. Terwijl ik daarvoor zou hebben gezegd: ik ga overal heen, ik doe alles.
Kunt u vertellen hoe significant The 100 impact heeft gehad op uw carrière?

De impact die "The 100" heeft gehad op mijn carrière is heel serieus geweest. Het heeft mijn leven veranderd. Dus, ja. Ik zit al heel lang in de industrie. Soms knijp ik mezelf. Ik kan niet geloven hoeveel geluk ik heb gehad. Het is echt de katalysator geweest voor mijn carrière.
Als Australische actrice, hoe krijg je voet aan de grond in Hollywood?

Ik denk dat er wel iets bijzonders is aan het zijn van een Australische acteur in de VS. We worden vrij goed behandeld, maar ja, natuurlijk speelt geluk ook een grote rol. Op de juiste plaats, op het juiste moment, weet je wel.
Waar kunnen uw fans u bewonderen na het inmiddels afgeronde The 100?

Op dit moment werk ik aan het tweede seizoen van Quantum Leap, wat een vervolg is op de originele serie uit de late jaren 80. Het is echt leuk geweest en een droom die uitkomt voor mij. Ik mag in de wereld van sciencefiction blijven en een personage spelen dat zich bevindt in de jaren 1940 en 1950!
Is er een bepaalde acteur of actrice die u bewondert en inspirerend vindt?

Oh, er zijn genoeg acteurs die ik bewonder. Ik bedoel, Meryl Streep is gewoon, denk ik, de meest iconische. En Michael Fane. Ze is geweldig.
Kunt u onze lezers uw huidige favoriete film of serie aanbevelen?

Mijn favoriete show is net geannuleerd, "Winning Time." Het is echt goed geregisseerd en prachtig gemaakt. Het werd tijdens de staking geannuleerd, ik was echt verdrietig en teleurgesteld.
Is er een specifieke franchise waar je graag deel van zou willen uitmaken in de toekomst?

Het is toch de droom van elke acteur om deel uit te maken van het Marvel Universum? Dus, dat zou geweldig zijn. Maar er zijn waarschijnlijk nog zoveel andere franchises waar ik nu niet aan denk.

We willen HDCC bedanken voor het mogelijk maken van het interview. Aankomende zomer viert het evenement zijn 10-jarig jubileum en belooft groots uit te pakken, waarbij Doctor Who-ster David Tennant is aangekondigd als hoofdgast. Het evenement krijgt een extra dag en belooft groter dan ooit te worden. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Heroes Dutch Comic Con.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!