Exclusief: Vikings-acteur Jefferson Hall over zijn rol in Star Wars Episode VII: "Het was kut"

Films
woensdag, 27 maart 2024 om 19:00
amhvfuegzaiid7rsh2dsknqp4po
Vanaf aankomende zomer kunnen we weer gaan genieten van het nieuwe seizoen van de Game of Thrones spin-off House of the Dragon. Jefferson Hall, die we in het eerste seizoen al zagen schitteren in een dubbelrol als beide tweelingbroers Ser Tyland Lannister en Lord Jason Lannister, ken je misschien ook als Thorsten uit de hitserie Vikings. Maar, wist je dat de Britse acteur ook een rol had in Star Wars: The Force Awakens?
Afgelopen weekend was Hall aanwezig tijdens Comic, Film & Mangafestival in Ahoy Rotterdam. We trokken de House of the Dragon-ster aan zijn jas en stelden hem een aantal vragen over het nieuwe seizoen van de HBO-hitserie. Benieuwd naar wat we met hem hebben besproken? Dat lees je binnenkort bij ons op de website! Wel kunnen we alvast delen wat Hall te zeggen heeft over zijn rol in de Star Wars-film The Force Awakens, waar hij kort te zien was als een First Order officier.
We vroegen Hall of hij graag nog eens terug zou keren naar de Star Wars-franchise, waarop zijn antwoord in eerste instantie grappend "Nee" was. "Weet je, in Star Wars wil je een Jedi zijn, toch? Je wil niet werken aan rommel met de f*cking bad guys. Toen ik de rol kreeg dacht ik: Leuk. Maar, ik werkte aan een van die Destroyers. Het was kut." Hall is, ondanks dat zijn rol in The Force Awakens enigszins tegenviel, wel een echte doorgewinterde fan. "Als kind droeg ik vaak een Luke Skywalker kostuum elke dag sinds mijn vijfde. Dus ja, ik was behoorlijk geobsedeerd door Star Wars."
Daar komt volgens Hall nog eens bij dat wanneer je het Star Wars-universum betreedt als acteur, de magie de ja als fan ervaart doorbroken wordt. "Wanneer je zo’n soort rol krijgt, doodt het als het ware de droom. Je stapt achter het gordijn, zoals bij The Wizard of Oz." Afsluitend laat de acteur weten dat het ondanks dat hij geen Jedi speelde, het uiteindelijk wel een fantastische ervaring is geweest. "Het was geweldig en verbluffend, de filmsets waren echt ongelofelijk."
Benieuwd naar wat Hall nog meer te vertellen heeft? Het volledige interview waarbij we dieper ingaan op het tweede seizoen van House of the Dragon lees je binnenkort bij ons op de website!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!