Poor Things-regisseur Yorgos Lanthimos onthult eerste teaser van 'Kind of Kindness'

Films
woensdag, 27 maart 2024 om 15:30
dnplow9u5izly7nniams0jsvobp
Nog maar net terug van de Oscaruitreiking, staat Emma Stone opnieuw in de schijnwerpers als hoofdrolspeelster van de nieuwe film Kind of Kindness, waarin de actrice opnieuw samenwerkt met Poor Things-regisseur Yorgos Lanthimos. Het beste nieuws? De eerste teaser is zojuist onthuld!
Naast Emma Stone bestaat de cast uit Willem Dafoe, Jesse Plemons, en Margaret Qualley, beiden te zien in Poor Things, samen met Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie en Hunter Schafer. Alwyn heeft eerder al met Stone en Lanthimos samengewerkt aan de periode film uit 2018 The Favourite. Lanthimos heeft het script mede geschreven met Efthimis Filippou, waarmee hij eerder al samenwerkte aan zijn films The Lobster, Killing of a Sacred Deer en Dogtooth.
Volgens de officiële beschrijving vertelt de film een "drieluik fabel, waarin een man zonder keuze probeert controle over zijn eigen leven te nemen; een politieagent die verontrust is omdat zijn vrouw, die als vermist op zee was opgegeven, is teruggekeerd en een ander persoon lijkt te zijn; en een vrouw die vastbesloten is om een specifiek persoon met een speciale gave te vinden, die voorbestemd is om een geweldige spirituele leider te worden.
Kind of Kindness volgt op het succes van Poor Things, dat vier Oscars heeft gewonnen. Stone speelde de rol van Bella Baxter, een vrouw uit het Victoriaanse tijdperk die zelfmoord pleegt en tot leven wordt gewekt met het brein van haar ongeboren baby. De fantasievolle film won Academy Awards voor beste productieontwerp, kostuumontwerp, haar en make-up en beste actrice. De film werd in totaal genomineerd voor 11 Oscars, waaronder beste film.
De eerste gezamenlijke feature van Stone en Lanthimos, The Favourite, speelde zich af in het 18e-eeuwse Engeland met Stone en Rachel Weisz als neven die strijden om de aandacht van Koningin Anne (Olivia Colman); de film ontving 10 Oscar-nominaties. Stone en Lanthimos' andere samenwerkingen omvatten de korte film uit 2022 Bleat. En werken dus nu opnieuw samen voor de film Kind of Kindness, die aankomende zomer in de bioscoop draait. Bekijk hieronder de eerste trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!