Bekroonde bioscoopfilm 'Poor Things' met Emma Stone vanaf deze week te streamen

Films
maandag, 25 maart 2024 om 16:00
bqs43hslzzmjzkchjz4fgc7fndz
Disney+ heeft aangekondigd dat de Oscargenomineerde bioscoopfilm Poor Things vanaf 27 maart beschikbaar is op de streamingdienst. De film, met Emma Stone in de hoofdrol is geregisseerd door de befaamde The Lobster-regisseur Yorgos Lanthimos is dus binnenkort eindelijk te streamen in Nederland.
Poor Things is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alasdair Gray en vertelt het verhaal van Bella Baxter, gespeeld door Emma Stone. Bella is een jonge vrouw in het Victoriaanse Londen die een tweede kans op leven krijgt nadat wetenschapper Godwin 'God' Baxter, vertolkt door Willem Dafoe, haar redt nadat ze van een brug springt.
Het unieke aan deze redding is dat Godwin Bella's hersenen vervangt door die van haar ongeboren kind, wat leidt tot een bijzondere wedergeboorte voor de protagonist. Nu verlangt Bella naar avonturen, de beroemde pastéis de nata van Portugal en seksuele ervaringen.
De film, uitgebracht in 2023, is geregisseerd door Yorgos Lanthimos en geschreven door Tony McNamara. Naast Emma Stone en Willem Dafoe spelen Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Christopher Abbott en Jerrod Carmichael belangrijke rollen. Met een verhaal dat verschillende genres omvat, waaronder komedie en steampunk, heeft Poor Things alom lof gekregen van critici.
Bij de 77e British Academy Film Awards won Poor Things vijf prijzen en ontving het 11 nominaties bij de 96e Academy Awards, waaronder voor Beste Film. Ook bij de Golden Globe Awards viel de film in de prijzen, met bekroningen voor Beste Film in de categorie Musical of Komedie en Beste Actrice in een Musical of Komedie voor Emma Stone.
Met een boeiend verhaal, een getalenteerde cast en talloze bekroningen belooft Poor Things op Disney+ een onvergetelijke kijkervaring te bieden. De film combineert elementen van verschillende genres en biedt kijkers een unieke mix van humor, steampunk en een intrigerend verhaal over zelfontdekking. Poor Things is vanaf 27 maart te zien op Disney+! Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!