Schokkende opening van 'House of the Dragon' Seizoen 2 overtreft Game of Thrones in intensiteit

TV en Series
zaterdag, 09 maart 2024 om 9:00
agskevrbmzojw3oih0ddmnmqhm1
Doorgewinterde Game of Thrones-fans weten na het lezen van George R.R. Martin's 'Fire and Blood' hoe het hele verhaal van de spin-off-serie House of the Dragon zich zal ontvouwen, waarbij een van de meest intensieve scènes in het verhaal waarschijnlijk al in de eerste aflevering de toon zal zetten voor het nieuwe seizoen. Lees verder op eigen risico, aangezien we ons hier in het spoilerterritorium bevinden!
Tijdens het eerste seizoen zaten we al op het puntje van onze stoel, maar het langverwachte tweede seizoen zal het conflict tussen de Greens en The Blacks verder laten escaleren na de moord op Lucerys Velaryon.
Hoewel in het boek niet helemaal duidelijk was of de dood een ongeluk was na provocaties van Aemond Targaryen, die zijn stokoude, brute draak Veager niet onder controle kon krijgen, lijkt de serie dit wel te bevestigen, waardoor het personage van Aemond iets meer nuance en menselijke trekjes lijkt te krijgen.
Waarschijnlijk opent de eerste of tweede aflevering van het tweede seizoen met een schokkende scène vergelijkbaar – of zelfs erger – dan The Red Wedding, de spraakmakende aflevering uit Game of Thrones waarin veel personages het leven lieten.
We hebben het hier natuurlijk over 'Blood & Cheese'. Deze personages zijn een duo huurmoordenaars ingehuurd door prins Daemon Targaryen om een van de twee zonen van koning Aegon II Targaryen te vermoorden als vergelding voor de dood van Prins Lucerys. Zonder al te veel te verklappen, belooft dit behoorlijk heftig te worden. Het duo wordt vertolkt door Sam C. Wilson en Mark Stobbart.
Hoewel de serie enkele genuanceerde veranderingen kan doorvoeren en hier en daar mogelijk afwijkt van de boeken, is het niet 100% zeker dat de scène zich exact zal ontvouwen zoals in de boeken. Maar aangezien de personages zijn gecast, is de kans aanzienlijk dat we dit – op welke manier dan ook – op het scherm zullen zien.
Het tweede seizoen van House of the Dragon gaat aankomende zomer van start. Bekijk hieronder de meest recente trailer. Kijk jij uit naar de terugkeer naar Westeros?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!