Komt er een tweede seizoen van 'Shōgun' op Disney+?

TV en Series
zaterdag, 09 maart 2024 om 8:00
03 gallery blackthorne tea 0094
Op Disney+ is momenteel de spraakmakende FX-serie Shogun te zien. De serie is razend populair en wordt zelfs al vergeleken met hitseries als Game of Thrones en House of Cards. De vraag is alleen: komt er een tweede seizoen van de historische dramaserie? In dit artikel duiken we in de mogelijke glansrijke toekomst van de serie.
In Shogun volgen we John Blackthorne, een avontuurlijke Engelse zeeman die schipbreuk lijdt in Japan, waar de onbekende cultuur zijn leven uiteindelijk zal herdefiniëren. Shogun biedt een gefictionaliseerde kijk op echte gebeurtenissen en geschiedenis, waarbij het personage van Blackthorne losjes is gebaseerd op de historische Engelse navigator William Adams, die in Japan opklom tot samoerai onder de machtigste daimyo.

Komt er een tweede seizoen van Shogun?

De makers van de serie, Justin Marks en Rachel Kondo, laten in gesprek met THR.com weten dat een tweede seizoen van Shogun onwaarschijnlijk is. “We hebben het verhaal tot het einde van het boek gebracht en er een punt achter gezet. We houden van hoe het boek eindigt; het was een van de redenen waarom we allebei wisten dat we het wilden doen — het stopt precies op dat moment.”
Maar, jawel – er is een kleine ‘maar’. Schrijver van het gelijknamige boek, James Clavell, waarop de serie gebaseerd is, heeft meer boeken geschreven. Shogun is onderdeel van de zogenaamde Asian Saga. De makers zouden er dus voor kunnen kiezen om door te gaan met het aanpassen van de andere romans van Clavell. Shogun is slechts één van de zes boeken die zich allemaal in verschillende tijdsperioden afspelen, variërend van 1600 tot 1979.
De interviewer van THR.com doet ook al een voorzichtige voorzet voor een andere titel (The Thousand Autumns of Jacob de Zoet van schrijver David Mitchell) die zich eveneens afspeelt in feodaal Japan, waar Marks wel open voor lijkt te staan. “Goed, laten we dat doen.”
Hoewel dit specifieke voorbeeld onwaarschijnlijk lijkt, is het - gezien het succes van Shogun - niet uit te sluiten dat de andere boeken in de Asian Saga van James Clavell uiteindelijk wél door de makers onder de loep worden genomen. Marks laat in ieder geval duidelijk blijken dat er momenteel niet actief iets in ontwikkeling is. “We zouden anders al lang op de set staan voor het opnemen van seizoen twee.”
Shogun is nu te zien op Disney+ Benieuwd wat wij van de serie vinden? Lees dan hier onze recensie en bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!