Deze epische samurai-serie op Netflix is een must watch voor 'Shōgun'-fans

TV en Series
vrijdag, 08 maart 2024 om 17:00
5zrfrhciuua7hfmtvaytjan8ute
Terwijl Disney+ momenteel een mega-hit te pakken heeft met de nieuwe historische dramaserie Shogun, smachten kijkers naar meer epische verhalen uit feodaal Japan. Netflix heeft een serie in de aanbieding die qua verhaal en intensiteit behoorlijk dicht in de buurt komt van de FX-topper.
Blue Eye Samurai op Netflix is, ondanks dat het een animatieserie is, een waardige zoethouder voor liefhebbers van Shogun. De Disney+-serie loopt nog een aantal weken met elke week een nieuwe aflevering, waardoor kijkers in een zwart gat vallen in afwachting van een nieuwe aflevering. De animatieserie wordt geprezen door grote namen in de industrie zoals George R.R. Martin en Hideo Kojima.
Blue Eye Samurai is een animatieserie voor volwassenen die zich afspeelt in de zeventiende eeuw van Japan ten tijde van het Tokugawa-shogunaat. De serie speelt zich dus in dezelfde tijdsperiode en setting af als Shogun. De animatieserie volgt een jonge samurai met, je raadt het al, blauwe ogen die op wraakmissie is, waar uiteindelijk het hele land bij betrokken raakt. De serie is behoorlijk gewelddadig en zit vol actie, maar biedt tegelijkertijd ook een prachtig en aangrijpend verhaal dat van hetzelfde niveau is als Shogun.
Het eerste seizoen staat nu op Netflix en een tweede seizoen van Blue Eye Samurai is al onderweg. Eerder spraken we met een van de makers, Brian Kesinger, die aangaf wel oren te hebben naar een mogelijk vervolg of spin-off serie met Londen als setting. "Onze show speelt zich af in de late jaren 1600. Als je nadenkt over Londen in die tijd, was het nog behoorlijk ruw aan de randen. Het was een drukke havenstad met veel interessante verhalen binnen zijn grenzen! Ik denk dat het een geweldige kans zou bieden om de visuele wereld van Blue Eye Samurai uit te breiden."
Shogun-liefhebbers zitten dus goed op hun plek bij Netflix met de animatieserie "Blue Eye Samurai". De serie is een genot voor het oog, gewelddadig en kan rekenen op een intrigerend, goed doordacht verhaal vergelijkbaar met het epische spektakel op Disney+. De serie krijgt zelfs een IMDb-score van 8.8 en is daarmee één van de best beoordeelde animatieseries ooit! Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

I watched 5 episodes of BLUE EYE SAMURAI! This is awesome! Using puppet theater, Mizu's past is cut back to the present! The reason why Mizu became a vengeance demon is revealed. You can't watch it without tears. The direction, the movements, the pictures and the story are…

Image
Image
Image
Image
15.8K
Reply