Meesterwerk 'Megalopolis' van Francis Coppola opgepikt door Franse distributeur

Films
donderdag, 25 april 2024 om 11:00
megalopie
Het nieuwe, grote filmproject van The Godfather-regisseur Francis Coppola heeft een Franse distributeur te pakken, wat betekent dat na enige onzekerheid het zelf gefinancierde miljoenenproject Megapolopis gewoon dit jaar te zien zal zijn, waarbij er zelfs al wordt gesproken over een release in september.
Het Franse tijdschrift Le Point meldde afgelopen dinsdag dat de in Parijs gevestigde distributeur Le Pacte de Franse rechten heeft verworven, nog voor de wereldpremière ervan op het Cannes filmfestival. Le Pacte CEO Jean Labadie tempert de berichtgeving en heeft aan Deadline laten weten dat "We hebben de film nog niet. Er is niets ondertekend." Deze reactie is niet heel vreemd, aangezien zij waarschijnlijk eerst alle puntjes op de i willen zetten alvorens hiermee groots naar buiten te komen. Er is in ieder geval volop beweging en het moet raar lopen wil Megalopolis geen bioscooprelease krijgen.
Le Point stelde vraagtekens bij de financiële implicaties van de deal voor Le Pacte, maar merkte op dat Labadie een lange staat van dienst heeft in schijnbaar riskante maar slimme aankopen. De recente aankopen van Le Pacte in Cannes omvatten Justine Triets Oscarwinnaar Anatomy of a Fall, Maïwenn's film met Johnny Depp Jeanne du Barry en Ladj Ly's doorbraak Les Misérables.
De regisseur onthulde zijn film eerder dit jaar al aan potentiële kopers, waarbij ook verschillende pers aanwezig was. Zo beschrijft Deadline Coppola's nieuwe film als een verbluffende vertelling die verleden en toekomst naadloos met elkaar verweeft, en die vooral indrukwekkend tot zijn recht komt op een IMAX-scherm. Coppola behandelt complexe thema's, zoals de vernietiging van een metropool vergelijkbaar met New York, wat verschillende visies op de toekomst met zich meebrengt.
Aan de ene kant van het verhaal staat de ambitieuze architecturale idealist Cesar (gespeeld door Adam Driver). Aan de andere kant staat zijn aartsvijand, burgemeester Frank Cicero (gespeeld door Giancarlo Esposito). De film draait om het omarmen van de toekomst en het bouwen van een utopie met hernieuwbare materialen, versus het volgen van een 'business as usual' herbouwstrategie, compleet met corruptie en machtsmisbruik.
Het moge duidelijk zijn dat de verwachtingen voor Megalopolis erg hooggespannen zijn. Zodra er meer nieuws is, zoals een trailer of een Nederlandse releasedatum, zullen we dat uiteraard delen. Houd onze website dus goed in de gaten!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!