Tweede seizoen van 'House of the Dragon' verschijnt aankomende zomer

TV en Series
dinsdag, 05 maart 2024 om 13:00
a64okadq6pc0t3aaphymnzgtmiy
De terugkeer naar Westeros komt steeds dichterbij. Het tweede seizoen van House of the Dragon staat gepland voor juni van dit jaar. J.B. Perrette, verantwoordelijk voor streaming en gaming bij Warner Bros., heeft dit officieel bevestigd tijdens een interview op de Technology, Media en Telecom conferentie. Een exacte datum laat echter nog even op zich wachten. Deze nieuwe releasedatum sluit nauwer aan bij de oorspronkelijke voorspelling van acteur Matt Smith, die eerder had gehint op een première in augustus.
Bij de lancering van House of the Dragon Seizoen 2 kunnen kijkers een meeslepend vervolg op de Fire and Blood-saga verwachten, waarin de complexe geschiedenis van de Targaryen-koningen in de jaren vóór de gebeurtenissen van Game of Thrones wordt verkend. Geïnspireerd door het boek belooft het nieuwe seizoen intense drakengevechten, de introductie van nieuwe personages en een verhaallijn rijk aan politieke intriges en machtsstrijd.
Auteur George R.R. Martin, de bedenker van het oorspronkelijke materiaal, heeft al een veelbelovende blik op het aankomende seizoen gegeven. Na het zien van de eerste twee afleveringen omschreef hij ze als "zeer duister," wat wijst op een emotioneel geladen voortzetting van het verhaal. Martin uitte zijn tevredenheid over de afleveringen en prees hun krachtige, hartverscheurende kwaliteiten.
Het tweede seizoen kan helaas op minder afleveringen rekenen. House of the Dragon-fans moeten het doen met 8 afleveringen, in plaats van 10 zoals in het eerste seizoen. Het uiteindelijke plan voor House of the Dragon is om de serie uit te breiden naar vier of meer seizoenen, zodat een diepgaande verkenning van het Targaryen-erfgoed goed kan worden verteld.
De eerste aflevering van het nieuwe seizoen belooft bijzonder aangrijpend te worden, vergelijkbaar met de schokkende Game of Thrones-aflevering ‘The Red Wedding’. Fans die bekend zijn met het werk van Martin weten wat ze te wachten staat. Voor de kijkers die de boeken niet hebben gelezen, zullen we dit verder niet spoilen, maar reken maar dat de eerste afleveringen behoorlijk heftig zullen zijn. Bekijk hieronder de eerste teaser van het tweede seizoen van House of the Dragon.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!