Netflix deelt eerste teaser van waargebeurde dramaserie 'Senna'

TV en Series
dinsdag, 30 april 2024 om 18:00
senna 104 sc18 0070 v3 r
Netflix heeft zojuist de eerste teaser gedeeld voor de langverwachte miniserie over de legendarische Formule 1-coureur Senna. De serie, simpelweg getiteld Senna, zal later dit jaar in première gaan en belooft een diepgaand en meeslepend portret te bieden van het leven, de carrière en de relaties van de Braziliaanse racelegende, die dertig jaar geleden tragisch omkwam tijdens de Grand Prix van San Marino op Imola.
In Senna worden kijkers getrakteerd op een glimp van de historische overwinning van Ayrton Senna tijdens de Braziliaanse Grand Prix van 1991 op Interlagos. De overwinning, met de narratie van Galvão Bueno, wordt prachtig gerecreëerd en markeert een mijlpaal voor Senna, omdat het zijn eerste zege was in zijn geboortestad São Paulo. De race zelf was een ware beproeving, waarbij Senna grotendeels vastzat in de zesde versnelling.
De teaser biedt ook een kijkje in de gedachten en ervaringen die Senna, gespeeld door Gabriel Leone, naar dit punt in zijn carrière hebben geleid, met iconische personages uit zijn leven, waaronder Xuxa (gespeeld door Pâmela Tomé), Alain Prost (Matt Mella), Ron Dennis (Patrick Kennedy) en Galvão Bueno (Gabriel Louchard).
Over zes afleveringen zal Senna voor het eerst Ayrtons reis door triomf, teleurstelling, vreugde en verdriet laten zien, waarbij zijn persoonlijkheid en persoonlijke relaties worden onthuld. De serie begint met het begin van de carrière van de drievoudig Formule 1-kampioen, wanneer hij naar Engeland verhuist om deel te nemen aan de Formule Ford, en eindigt met zijn tragische ongeluk in Imola, Italië, tijdens de Grand Prix van San Marino.
Met Vicente Amorim als showrunner en mede-regisseur, samen met Julia Rezende, wordt Senna geproduceerd door Gullane met de steun van Senna Brands en de familie van de coureur. Het opwindende verhaal van een van 's werelds grootste sporticonen aller tijden wordt verder belichaamd door een getalenteerde cast, waaronder Alice Wegmann (Lilian Vasconcelos, de eerste vrouw van Ayrton), Camila Márdila (Vivianne Senna, zijn zus), Christian Malheiros (Maurinho, zijn vriend), en vele anderen, waaronder internationale acteurs zoals Kaya Scodelario (een fictieve journaliste, Laura), Arnaud Viard (Jean-Marie Balestre), Johannes Heinrichs (Niki Lauda), en Leon Ockenden (James Hunt).
Ayrton Senna, die op slechts 34-jarige leeftijd om het leven kwam, wordt algemeen beschouwd als een van de grootste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1. De Braziliaan veroverde de wereldtitel in 1988, 1990 en 1991, en zijn erfenis leeft voort in de harten van fans over de hele wereld. Bekijk hieronder de officiële teaser van Senna.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!