Disney werkt volgens geruchten aan een 'Kingdom Hearts'-film

Films
dinsdag, 30 april 2024 om 20:00
kingdomhearts
Games zijn vandaag de dag een graag gezien medium om aan te pakken voor een verfilming. Zo zagen we eerder al The Last of Us, The Super Mario Bros. Movie en natuurlijk dé hitserie van dit moment: Fallout. Disney lijkt ook hun oog te hebben laten vallen op een gameverfilming en vandaag steekt het gerucht de kop op dat de House of Mouse werkt aan een film van de populaire gamefranchise Kingdom Hearts.
DisInsider meldt dat Disney plannen heeft voor een Kingdom Hearts-film. Naar verluidt zou het gaan om een animatiefilm, en dus geen live-action. Wel zal de film naar verwachting een bioscooprelease krijgen en dus geen direct-naar-streaming-film zijn. Voor nu zijn het niet meer dan geruchten en is het helaas nog even afwachten op een officiële aankondiging.
Daarnaast lijkt Disney het niet te laten bij enkel Kingdom Hearts, maar zouden ze zelfs ook Prince of Persia en Need for Speed overwegen om naar het witte doek te brengen. Of dit alles daadwerkelijk het daglicht zal zien, zal moeten blijken, maar de eerste geluiden zijn in ieder geval hoopgevend.
Kingdom Hearts is een samensmelting van verschillende Disney-eigendommen die zich afspelen in een origineel fictief universum. De serie draait om het hoofdpersonage, Sora, en zijn reis en ervaringen met verschillende Disney-personages, evenals enkele van Square Enix-eigendommen, zoals Final Fantasy, The World Ends with You en Einhänder, naast originele personages en locaties speciaal gemaakt voor de franchise.
De meeste games in de franchise werden positief ontvangen en zijn een commercieel succes gebleken. Tot maart 2022 heeft de Kingdom Hearts-franchise wereldwijd meer dan 36 miljoen exemplaren verkocht. Het is dan ook niet heel gek dat Disney nu overweegt om de franchise naar de bioscoopzalen te brengen. Kijk jij uit naar een Kingdom Hearts-film?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!