Iconische actiefilm van regisseur John Carpenter wordt omgetoverd tot een game

Games
zaterdag, 27 april 2024 om 16:00
mlsxdp2588jxnud7t8i6isyuxj6
Vorig jaar werden we aangenaam verrast door een uitstekende RoboCop-game, en nu is het duidelijk dat een andere '80s klassieker ook een eigen gameadaptatie krijgt. De geruchten over een Escape from New York-game circuleren al een tijdje, en een recent gelekte afbeelding heeft het vuurtje opnieuw aangewakkerd.
Met Kurt Russell in de iconische rol van Snake Plissken, wordt Escape from New York vaak geprezen vanwege zijn unieke combinatie van actie en sciencefiction. De film speelt zich af in een grimmig, dystopisch Manhattan, dat is omgetoverd tot een zwaar bewaakte gevangenis door de Amerikaanse overheid. Het eiland is volledig afgesloten van de buitenwereld en wordt streng bewaakt door de autoriteiten.
Het verhaal vindt plaats in een nabije toekomst, waarin de Amerikaanse president neerstort in Manhattan en wordt gegijzeld door een groep gevangenen. Snake Plissken, een voormalige Special Forces-soldaat die nu een crimineel is, wordt gerekruteerd om de president te redden in ruil voor zijn vrijheid.
Begin deze maand zijn er online verschillende afbeeldingen opgedoken, vergezeld van een anonieme bewering van een Reddit-gebruiker genaamd LongJonSiIver, waarin wordt beweerd dat een AAA-gameadaptatie van Escape from New York in ontwikkeling is bij Slipgate Ironworks.
Hoewel er helaas nog geen officiële bevestiging is of deze afbeeldingen legitiem zijn of dat ze het resultaat zijn van een zeer toegewijd fanproject, heeft een recentelijk vrijgegeven afbeelding opnieuw de speculatie rondom het bestaan van de game aangewakkerd. Slipgate Ironworks, een Deense game-ontwikkelingsstudio die nu deel uitmaakt van Saber Interactive, heeft in het verleden spellen zoals Graven en Wrath: Aeon of Ruin uitgebracht.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Het tijdloze meesterwerk Escape from New York van regisseur John Carpenter is niet alleen geliefd vanwege zijn verbluffende actiescènes, maar ook vanwege zijn blijvende invloed buiten de grenzen van de bioscoop. Zo hebben onder andere William Gibson en Hideo Kojima het als een belangrijke inspiratiebron voor hun werk genoemd.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!