Oscarwinnaar Aaron Sorkin werkt aan spirituele opvolger van 'The Social Network'

Films
zaterdag, 27 april 2024 om 18:00
1pxwh3njzgrkkynqfwinjnypel4
Schrijver Aaron Sorkin heeft onlangs in een podcast bevestigd dat hij bezig is met een project dat kan worden beschouwd als een spirituele opvolger van The Social Network. Deze film uit 2010, geregisseerd door David Fincher, vertelt het verhaal van de opkomst van Facebook en leverde Sorkin een Oscar op voor het beste scenario.
In gesprek met de podcast The Town, wees hij Facebook aan als een belangrijke factor die heeft bijgedragen aan gebeurtenissen op 6 januari. Hoewel hij niet expliciet uitlegde waarom hij Facebook de schuld gaf van de bestorming van het Capitool door Trump-supporters, hintte hij wel naar een nieuwe bioscoopfilm: "Je zult een bioscoopkaartje moeten kopen."
Het scenario waar Sorkin aan werkt lijkt eerder een spirituele opvolger van The Social Network te zijn dan een direct vervolg. De originele film, met Jesse Eisenberg als Mark Zuckerberg, was een enorm commercieel succes en de huidige staat van Facebook en sociale media lenen zich uitstekend voor een nieuwe bioscoopfilm. "Facebook heeft onder andere zijn algoritme afgestemd om het meest verdeeldheid zaaiende materiaal te promoten," zei Sorkin. "Dit leidt tot wat binnen de muren van Facebook bekendstaat als ‘the infinite scroll’."
Sorkin hintte voor het eerst naar een vervolg in 2021. "Wat er de laatste jaren bij Facebook gebeurt, is een verhaal dat verteld moet worden, en er is een manier om het te vertellen als een vervolg op The Social Network." Echter, hij benadrukte ook dat een vervolg alleen mogelijk zou zijn als David Fincher terugkeert als regisseur. Fincher zelf heeft zich eerder in gesprek met The Guardian twijfelachtig uitgelaten over het idee om Facebook en Meta (het moederbedrijf) te behandelen in een nieuwe film en noemde het "de doos van Pandora".
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!