Politieke komediefilm met The Office-ster Steve Carell vanaf vandaag te zien op Netflix

Films
vrijdag, 26 april 2024 om 17:00
t39n8ygbrw94sgm662v3ylpimqi
De komediefilm Irresistible uit 2020, geschreven en geregisseerd door The Daily Show-ster Jon Stewart, belicht op humoristische wijze de Amerikaanse politiek. Met Steve Carell in de hoofdrol, vooral bekend vanwege zijn iconische rol als Michael Scott in de hitserie The Office, zou de film oorspronkelijk in mei 2020 in de bioscopen verschijnen. Echter, de COVID-19-pandemie gooide roet in het eten.
Irrisistible volgt het verhaal van Democratische strateeg Gary Zimmer, gespeeld door Steve Carell, die zich waagt aan het omkeren van de politieke stroming in een conservatief stadje in Wisconsin. Hier ontmoet hij de gepensioneerde marinekolonel Jack Hastings, vertolkt door Chris Cooper, en tracht hem te overtuigen om de burgemeestersverkiezingen te betreden als Democratische kandidaat.
Wat volgt is een botsing van culturen en ideologieën terwijl Zimmer de verraderlijke wateren van de politiek in een klein stadje navigeert, waarbij hij alles tegenkomt van beperkte Wi-Fi tot diepgeworteld sociaal conservatisme. Als Hastings tegen wil en dank akkoord gaat om zich kandidaat te stellen, moet Zimmer de stadsgenoten mobiliseren en afrekenen met formidabele oppositie van het Republikeinse Nationale Comité, belichaamd door de sluwe Faith Brewster (Rose Byrne).
Met de aankomende presidentsverkiezingen lijkt de Amerikaanse politiek een hot item te zijn, en Netflix lijkt hier slim op in te spelen met de release van Irresistible. Op dit moment maakt regisseur Alex Garland namelijk furore in de bioscoopzalen met Civil War, waarin hij een verontrustend toekomstbeeld schetst van de gevolgen van een verdeeld Amerika; Apple TV+ heeft met Franklin en Manhunt ook twee politieke topseries in de aanbieding en Netflix mengt zich nu in de politieke strijd door de komische film Irresistible toe te voegen aan het aanbod. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!