Dit is alles wat we weten over Guillermo del Toro's 'Frankenstein' op Netflix

Films
zaterdag, 27 april 2024 om 12:00
tyglg0tw7xzpgnur2ctjcngbjlf
Na zijn derde Oscarwinst voor Pinocchio staat regisseur Guillermo del Toro op het punt om zijn eigen versie van Mary Shelley's klassieke roman Frankenstein; of, De Moderne Prometheus uit te brengen op Netflix. De regisseur heeft een uitstekende cast weten strikken met onder andere grote namen als Oscar Isaac, Jacob Elordi en Mia Goth.
Del Toro werkt al meer dan een decennium aan een Frankenstein-film. "Mijn favoriete roman ter wereld is Frankenstein," vertelde hij aan Collider in 2010. "Ik ga het vreselijk verkeerd citeren, maar het monster zegt: 'Ik heb zoveel liefde in mij, meer dan je je kunt voorstellen. Maar als ik het niet kan opwekken, zal ik angst opwekken.' "
Het boek van Mary Shelley verscheen voor het eerst anoniem in 1818, maar onderging een sterke herziening door Shelley zelf in 1831. Het werk valt binnen de traditie van de gothic novel, een populaire stroming in de tweede helft van de 18e en de eerste helft van de 19e eeuw. Deze romans kenmerken zich door mysterie, verval, geesten, vampiers (zoals in Dracula), waanzin, en dergelijke.
Shelley's Frankenstein wordt ook beschouwd als een vroeg voorbeeld van sciencefiction. Hoewel het monster vaak wordt geassocieerd met de naam Frankenstein, heeft het eigenlijk geen naam. Frankenstein verwijst naar de wetenschapper Victor Frankenstein, de schepper van het monster.
Met een getalenteerde cast, waaronder Jacob Elordi (Saltburn, Priscilla), Oscar Isaac (Star Wars, Ex Machina) en Mia Goth (X, Emma), zal del Toro's visie op het klassieke verhaal nieuwe diepten verkennen en moderne relevantie toevoegen. Bij dit belangrijkste trio voegen zich Felix Kammerer (All Quiet on the Western Front), Lars Mikkelsen (The Witcher, Ahsoka), Christoph Waltz (Inglourious Basterds, Django Unchained), David Bradley (Pinocchio, de Harry Potter-films), en Christian Convery (Sweet Tooth).
Hoewel er nog geen concrete releasedatum is aangekondigd, is de productie van del Toro's Frankenstein in volle gang. Verwacht wordt dat de film eind 2025 te zien zal zijn op Netflix. Fans van het genre kunnen zich verheugen op een film die zowel eerbetoon brengt aan het erfgoed van Shelley's meesterwerk als een frisse interpretatie biedt voor een hedendaags publiek met de kenmerkende touch van del Toro. Houd onze website in de gaten voor verdere details zoals een concrete releasedatum en de eerste trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!