Kevin Spacey reageert laconiek op nieuwe docu 'Spacey Unmasked': "Ik voel me vereerd"

Films
zaterdag, 27 april 2024 om 14:00
uygndqfgwu4c4pgtgtx05vedz9s
RTL heeft de rechten verworven van een nieuwe documentaire over Kevin Spacey genaamd Spacey Unmasked. Hoewel de acteur vorig jaar nog werd vrijgesproken in het Verenigd Koninkrijk van meerdere seksuele misdrijven, lijkt er nog steeds voldoende reden te zijn om dieper in de zaak te duiken. Variety heeft meer details gedeeld over deze nu al controversiële documentaire.
De tweedelige serie Spacey Unmasked, die naar verluidt in Nederland op Videoland te zien zal zijn, belicht interviews met mannen die geen deel uitmaakten van het VK-proces en voor het eerst openlijk spreken over hun ervaringen met Spacey. De documentaire duikt in het leven van Spacey, van zijn jeugd tot zijn opkomst tot wereldwijde roem, en werpt een blik op de beschuldigingen van seksueel wangedrag die leidden tot onder andere zijn abrupte ontslag in de Netflix-hitserie House of Cards.
Spacey Unmasked belooft nieuwe inzichten te bieden, ondersteund door zogenaamd zeldzaam archiefmateriaal en interviews. Variety meldt dat RTL de documentaire in Nederland zal uitbrengen en waarschijnlijk dus te zien zal zijn op Videoland, terwijl in België de VRT de documentaire heeft aangeschaft.
De acteur heeft ook gereageerd op de documentaire en lijkt niet onder de indruk te zijn. "Ik voel me vereerd om na vele jaren weer in een film van Warner Brothers te mogen spelen. Hopelijk valt het fantastische acteerwerk van de minder bekende cast ook op bij de Academy," zei hij.

In response to the news of the “Spacey Unmasked” documentary, a rep for Kevin Spacey sent Variety a statement from the actor: “I’m honored to be starring in my first film with Warner Brothers in many years. I hope the Academy takes note of some of the great acting by the lesser…

Image
128
Reply
Spacey Unmasked komt uit handen van regisseur en producent Katherine Haywood (Dispatches, Who Is Ghislaine Maxwell?, Surprise P.I.), en wordt gepresenteerd door Dorothy Byrne en Mike Lerner. Met de aankomende release hopen de makers een belangrijke bijdrage te leveren aan het bredere gesprek over macht, roem en verantwoordelijkheid in de moderne samenleving. Maar, aangezien Spacey vrijgesproken is en de publieke opinie grotendeels achter zich heeft, lijkt het waarschijnlijk dat de documentaire geen hoogvlieger zal worden. Bekijk hieronder de eerste trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!