Netflix strikt de rechten van bejubelde duistere dramafilm 'Adagio'

Films
donderdag, 25 april 2024 om 13:00
p3ptzjtmzjpe9jvvi4nzjvuwalp
Vanaf 13 mei betreedt een meedogenloos drama het Netflix-platform: Adagio. Met een sterrencast waaronder Pierfrancesco Savino (Angels & Demons, Rush), Toni Servillo (Il Divo), Valerio Mastrandrea (The Place) en het aanstormende talent Adriano Giannini, vertelt Adagio, geregisseerd door de getalenteerde filmmaker Stefano Sollima, het verhaal van conflicten tussen verschillende generaties criminelen.
In Adagio wordt het einde van een tijdperk en het begin van een nieuwe, donkere fase in de maffiageschiedenis belicht. De hoofdrolspelers zijn de overblijfselen van La Banda della Magliana, een historische en criminele organisatie die decennialang Rome in zijn greep hield. Nu staan de laatste overlevende bendeleden op de rand van de afgrond, maar ze kunnen de verleiding van het verleden niet weerstaan.
Op een avond infiltreert Manuel op een homoseksueel orgiastisch feest waar alcohol en drugs in grote hoeveelheden circuleren. Zijn opdracht is om een minister te vereeuwigen die daar aanwezig is en schuldig bevonden wordt aan kinderprostitutie. Terwijl hij zijn doelwit filmt, beseft hij echter dat het gebouw verborgen camera's heeft en, geschokt door het idee dat hij kort daarvoor gefilmd was terwijl hij cocaïne snoof, slaat hij op de vlucht.
Vasco, een corrupte politieagent die hem dwong deze taak te volbrengen in ruil voor een aanzienlijk geldbedrag van hooggeplaatste personen, raakt woedend door Manuel's ontsnapping en begint hem te achtervolgen.
Geselecteerd voor de competitie om de Gouden Leeuw op het 80e Internationale Filmfestival van Venetië, waar het op 2 september 2023 in première ging, ontving de film lof en erkenning van critici en publiek. Vorig jaar was de film een van de hoogtepunten tijdens het Filmfestival in Rotterdam.
Netflix heeft de film weten te bemachtigen en brengt dit pareltje vanaf 13 mei naar het kleine scherm.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!