Mysterieuze thriller met David Oyelowo valt in de smaak bij Netflix-kijkers: "Hersenkraker!"

Films
zaterdag, 20 april 2024 om 16:00
cv59ic80deiqx04p3eklnzsffhd
De beklemmende, mysterieuze thriller Don't Let Go uit 2019, met David Oyelowo in de hoofdrol, is terug op Netflix. Oyelowo ken je misschien van zijn rol als Lawman Bass Reeves in de gelijknamige SkyShowtime-western, als sheriff Holston in de hitserie van AppleTV+, Silo, of als Martin Luther King Jr. in de film Selma. In Don't Let Go speelt David Oyelowo de rol van rechercheur Jack Radcliff.
Wanneer Jack een verontrustend telefoontje ontvangt van zijn nichtje Ashley, stuit hij op een gruwelijke scène van geweld waarbij Ashley, haar ouders en zelfs de familiehond zijn vermoord. Het verhaal wordt nog vreemder wanneer Jack plotseling telefoontjes begint te ontvangen van Ashley's telefoon. Het blijkt dat hij met Ashley communiceert van enkele dagen vóór haar dood. Vastbesloten om het noodlot te veranderen, begeleidt Jack Ashley in haar poging om de moordpartij te voorkomen. Tegelijkertijd onderzoekt hij in het heden aanwijzingen die Ashley in het verleden heeft ontdekt.
De film kan rekenen op een IMDb-score van 6.5 en is daarmee geen hoogvlieger, maar in ieder geval beter dan de gemiddelde Netflix-film van vandaag de dag. Ook kijkers zijn enthousiast over de film, zo schrijft iemand op X/Twitter: “Bizarre film. Hersenkraker, maar wel goed!” Terwijl iemand anders laat weten dat ondanks de “Meh-ontknoping” de film toch de moeite waard is.
Don't Let Go werd oorspronkelijk uitgebracht onder de titel Relive. De film beleefde zijn première op het Sundance Film Festival van 2019 en verscheen vervolgens op 30 augustus van dat jaar in de bioscoopzalen. De film is, na even weg geweest te zijn, nu opnieuw te zien op Netflix. Heb jij de film al gezien op Netflix? Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!