Netflix-kijkers vallen massaal voor mierzoete romcom: "Zo ontzettend schattig"

Films
donderdag, 18 april 2024 om 19:30
ugnzz1a9mjjugnfwvqeusunt7t6
Een romantische nieuwe Spaanse film heeft de harten van kijkers op Netflix gestolen: Love, Divided (Pared con Pared), geregisseerd door Patricia Font (The Master Who Promised the Sea) en geschreven door Marta Sánchez, is een verfrissende remake van de populaire Franse romantische komedie Behind the Wall uit 2015.
In Love, Devided volgen we het verhaal van Valentina, een jonge pianiste gespeeld door Aitana Ocaña, die zich voorbereidt op een belangrijke auditie. Haar buurman aan de andere kant van de muur, David, een uitvinder van spelletjes gespeeld door Fernando Guallar, kan alleen werken in volledige stilte. Wanneer Valentina's muziek de rust van David verstoort, lijken hun werelden onverenigbaar. Maar zoals vaak het geval is in romantische komedies, ontdekken ze al snel dat liefde een weg kan vinden door zelfs de dikste muren.
Ondanks de matige IMDb-score van 5.9 zijn Netflix-kijkers razend enthousiast over de film. Love, Divided staat op het moment van schrijven op de tweede plaats van meest gestreamde films in Nederland, en ook op social media klinken er lovende kritieken van kijkers. “Love, Divided op Netflix is echt zo’n schattige romantische komediefilm," klinkt het.
Iemand anders schrijft op X/Twitter: “Ik ben gek op het 'elkaar ontmoeten en elkaars gezichten niet kunnen zien'-cliché, en deze ontmoeting en gesprekken door een appartementsmuur stelden niet teleur. Zo ontzettend zoet dat ik waarschijnlijk later opnieuw zal kijken.”
Love, Divided werd geproduceerd door Tripictures, Second Gen Pictures en Blind Date Productions. Met een getalenteerde cast, waaronder Natalia Rodríguez, Adam Jezierski, Paco Tous en Miguel Ángel Muñoz, weet de film een breed scala aan kijkers te bekoren met zijn humor en romantiek. Bekijk hieronder de officiële trailer. Heb jij de film al gezien?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!