Waargebeurde miniserie over schokkende Spaanse moordzaak vanaf vandaag nieuw op Netflix

TV en Series
vrijdag, 26 april 2024 om 9:00
asunta s01 e01 10072023 manuelfdez valde s mfv0767
Vanaf vandaag is de nieuwe waargebeurde miniserie The Asunta Case te zien op Netflix. De serie is geproduceerd door Bambú producciones, bekend van Spaanse topseries als Las Chicas del Cable, Imperium, Nacho, en Land of Woman. De serie gaat over de moord op Asunta Basterra in 2013, een van de meest schokkende zaken in de geschiedenis van Spanje.
De officiële beschrijving van de nieuwe miniserie luidt: "Op 21 september 2013 melden Rosario Porto en Alfonso Basterra de vermissing van hun dochter Asunta, van wie het lichaam enkele uren later wordt gevonden langs een weg buiten Santiago de Compostela. Het politieonderzoek onthult al snel bewijs dat Rosario en Alfonso als mogelijke daders van het misdrijf aanwijst. Het nieuws schokt de stad en zelfs het land. Wat kan twee ouders ertoe brengen het leven van hun dochter te beëindigen? Wat verbergt zich onder dat perfecte familieplaatje?"
De cast bestaat uit Tristán Ulloa, bekend van zijn rollen in de Netflix-serie Warrior Nun en zijn verschijning in Terminator: Dark Fate, die de rol van Rosario Porto vertolkt, terwijl Candela Peña schittert als de echtgenoot Alfonso Basterra. De rest van de cast bestaat uit Javier Gutiérrez, María León en Carlos Blanco.
Op 22 september 2013 werd het levenloze lichaam van Asunta Yong Fang Basterra Porto gevonden in Teo, A Coruña, Galicië, Spanje, slechts enkele dagen voor haar dertiende verjaardag. De autopsie wees uit dat ze gestorven was door verstikking en dat ze op de dag van haar overlijden minstens zevenentwintig Lorazepam-pillen had ingenomen, wat meer dan negen keer de gebruikelijke dosis voor een volwassene was. Deze tragische gebeurtenis leidde tot een uitgebreid onderzoek dat later bekend werd als de Asunta Basterra zaak.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!