Schokkende nieuwe documentaire over een gestoorde Chileense sekte nu te zien op Netflix

Films
donderdag, 25 april 2024 om 15:00
antraz
Vanaf vandaag is de aangrijpende nieuwe documentaire The Doomsday Cult of Antares de la Luz te zien op Netflix. De docu onderzoekt een duister en tragisch incident dat het Zuid-Amerikaanse land in 2012 schokte en wat bekend staat als een van de meest beruchte sektes in de geschiedenis van Chili.
Geregisseerd door Santiago Correa en geproduceerd door Fábula, belicht de documentaire het leven van Ramón Gustavo Castillo Gaete, een 35-jarige man die beweerde de reïncarnatie van Christus te zijn en de leiding had over de controversiële Colliguay-sekte.
Het verhaal van The Doomsday Cult of Antares de la Luz speelt zich af aan het einde van 2012, toen de profetie van het einde van de wereld rondging. Antares de la Luz, de leider van de sekte, overtuigde zijn volgelingen ervan dat ze hem blindelings moesten gehoorzamen om zichzelf te kunnen redden van het naderende einde van de wereld. Ze werden meegesleurd in een spiraal van terreur die zijn dieptepunt bereikte toen de groep een van de meest brute misdaden in de geschiedenis van het land beging.
De documentaire is het resultaat van een grondig onderzoek, waarbij getuigenissen zijn verzameld van voormalige leden, hun familieleden, archiefmateriaal van de rechterlijke macht, interviews met onderzoekers van de PDI, het openbaar ministerie en experts op het gebied van psychiatrie. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Netflix heeft de laatste maanden behoorlijk de smaak te pakken met een hele reeks aan schokkende documentaires. Zo wist de streamingdienst eerder dit jaar al te scoren met American Nightmare, Berlin: Nightlife Killer, The Outreau Case: A French Nightmare, en de recent uitgebrachte documentaire What Jennifer Did, die de nodige kritiek heeft mogen ontvangen vanwege vermeend gebruik van A.I.-afbeeldingen.
The Doomsday Cult of Antares de la Luz is vanaf vandaag te zien op Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!