Nieuwe waargebeurde WOII-serie vanaf deze week te streamen: "Een intens, ontroerend verhaal!"

TV en Series
dinsdag, 30 april 2024 om 14:00
column 31
Op 1 mei 2024 debuteert de aangrijpende WOII-serie We Were the Lucky Ones op Disney+. Deze historische dramaserie, ontwikkeld door Erica Lipez voor Hulu, is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2017 van Georgia Hunter. Het verhaal, geïnspireerd door Hunters eigen familiegeschiedenis, werpt een aangrijpende blik op de Holocaust vanuit het perspectief van de Kurc-familie, Poolse Joden.
Vóór de Tweede Wereldoorlog leefde de Kurc-familie een succesvol en betrekkelijk vredig leven in Radom, Polen. Hun welvaart bood enige bescherming tegen het virulente antisemitisme in het land. Helaas duurde deze bescherming niet lang toen Hitlers vervolging van Europese Joden escaleerde. Sommige leden van de familie moesten onderduiken of belandden in concentratiekampen, terwijl anderen naar landen als Frankrijk, Brazilië, West-Afrika en Rusland wisten te vluchten.
Na de oorlog proberen overlevenden van de familie wanhopig hun nog levende verwanten op te sporen en te herenigen. De serie belicht de Kurc-familie, met in de hoofdrollen Joey King, Logan Lerman, Henry Lloyd-Hughes, Amit Rahav en Hadas Yaron als de broers en zussen, en Lior Ashkenazi en Robin Weigert als hun ouders. Joey King vertolkt Halina Kurc, de jongste van de familie, die werkt als laboratoriumassistent voor haar zwager Selim, terwijl Logan Lerman gestalte geeft aan Addy Kurc, de middelste broer die in Parijs woont en daar een carrière als componist nastreeft.
We Were the Lucky Ones, die eerder in de Verenigde Staten op Hulu in première ging op 28 maart 2024, wordt geprezen om zijn diepgaande, menselijke verhaallijnen. Kveller, een Joodse website, omschreef de serie als "een intens, ontroerend, meeslepend en diepgaand menselijk verhaal, een van de beste die je dit jaar zult zien, waarbij de Joodse representatie diepgaand doordacht is, misschien wel meer dan bij elke andere serie die ik ooit heb gezien."
We Were the Lucky Ones is vanaf 1 mei te zien op Disney+. Bekijk hieronder de officieel trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!