Kate Winslet gaat als Vogue-model naar het front in de waargebeurde WOII-film 'Lee'

Films
maandag, 29 april 2024 om 12:00
lee st 3 jpg sd high
Na het indrukwekkende bioscoopspektakel van Alex Garland's Civil War, maken we ons op voor een nieuwe reis naar het front. Deze keer niet naar een toekomstig Amerikaans slagveld, maar terug naar de grimmige realiteit van de Tweede Wereldoorlog.
'Lee' is een Britse waargebeurde dramafilm geregisseerd door Ellen Kuras, met in de hoofdrol niemand minder dan Kate Winslet als de legendarische fotograaf Lee Miller. Het verhaal, gebaseerd op de biografie The Lives of Lee Miller uit 1985 van Antocny Penrose, volgt het leven van Lee Miller terwijl ze haar roeping volgt als fotojournalist tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Met een cast bestaande uit toonaangevende acteurs zoals Marion Cotillard, Andrea Riseborough, Andy Samberg, Noémie Merlant, Josh O'Connor en Alexander Skarsgård, belooft 'Lee' een meeslepende kijk te bieden op een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de mensheid door de ogen van een fotograaf.
Het maken van 'Lee' bleek een ware uitdaging te zijn die maar liefst acht jaar in beslag nam. Op een gegeven moment, vanwege onzekerheid over de financiering, betaalde Kate Winslet, die tevens als producent optrad, twee weken lang het volledige salaris van de cast en crew.
De officiële beschrijving van de film luidt: “Lee Miller maakt de overgang van een carrière als model naar het in dienst treden als fotograaf om de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog vast te leggen voor het tijdschrift Vogue.”
De première van de film vond plaats op het Toronto International Film Festival in 2023, waar het publiek voor het eerst werd blootgesteld aan het indrukwekkende portret van Lee Miller. Nu, op 10 oktober 2024, kunnen Nederlandse bioscoopgangers de kans krijgen om haar buitengewone reis te ervaren. Bekijk hieronder de officiële trailer van Lee.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!