Nieuwe serie van Rebel Moon-regisseur Zack Snyder aankomende herfst te zien op Netflix

Films
maandag, 29 april 2024 om 14:00
twilight of the gods
Na jaren van speculatie nadert de langverwachte release van Zack Snyder's nieuwste animatieproject, Twilight of the Gods. Aangekondigd in juli 2019, heeft het enkele jaren geduurd voordat nieuwe details naar buiten kwamen over de serie. Nu, vijf jaar later, staat de release gepland voor aankomende herfst, met naar verwachting een première in september.
De afgelopen jaren heeft Zack Snyder nauw samengewerkt met Netflix via zijn Stone Quarry-banner aan verschillende projecten, waaronder Rebel Moon en Army of the Dead. Snyder is niet alleen de bedenker en uitvoerend producent van Twilight of the Gods, maar heeft ook afleveringen 1 en 8 geregisseerd.
Het verhaal van Twilight of the Gods belooft een gedurfde en spectaculaire visie te zijn op de Noorse mythologie. In een interview met Collider eind 2023 lichtte Snyder het plot verder toe, waarbij hij zei: "Er is een koning en zijn koningin in een klein Vikingdorp, en ze willen trouwen. Een gebeurtenis overkomt hen op hun bruiloft waardoor Sigrid, de bruid, die het kind is van reuzen, op een gekke wraakmissie gaat."
Alle acht afleveringen van Twilight of the Gods zullen te zien zijn op Netflix in de herfst van 2024; naar verwachting zal de serie in september haar debuut maken. Netflix heeft zijn line-up van titels bevestigd die te zien zullen zijn op het Annecy Festival in juni 2024, waarbij Twilight of the Gods werd genoemd als een van de titels die getoond zullen worden.
Regisseur Zack Snyder lijkt een zwak te hebben voor Nederlands talent, aangezien Michiel Huisman al een grote rol vertolkte in de Netflix-film Rebel Moon. Nu heeft de regisseur zijn oog laten vallen op Sylvia Hoeks. De Nederlandse actrice was eerder te zien in de film Blade Runner 2049 van Dune-regisseur Denis Villeneuve. Hoeks zal in Twilight of the Gods de hoofdrol vertolken van Sigrid.
Naast Hoeks zullen onder andere ook Pilou Asbæk, John Noble, Paterson Joseph, Lauren Cohan, Jamie Chung en vele anderen hun stem verlenen aan een van de personages in Twilight of the Gods.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!