Netflix deelt eerste beelden van veelbelovende nieuwe Poolse UFO-serie

TV en Series
dinsdag, 30 april 2024 om 12:00
ufo netflix
Netflix komt binnenkort met een nieuwe mysterieuze UFO-serie uit Polen genaamd Projekt UFO. De miniserie speelt zich af in 1980 en haalt inspiratie uit echte gebeurtenissen, met name de vermeende UFO-landing in het dorpje Truskasy.
Het verhaal volgt twee uiteenlopende personages: een gevallen tv-ster en een alien-enthousiasteling. Verenigd door hun fascinatie voor het onbekende, gaan ze op zoek naar de oorsprong van de mysterieuze wezens die naar verluidt op hun vaderland zijn neergedaald. Naarmate ze dieper in het mysterie duiken, vinden ze zichzelf verstrikt in een web van intrige dat verder reikt dan de grenzen van hun kleine dorp.
De hoofdrollen van de miniserie zijn weggelegd voor Piotr Adamczyk (Hawkeye, Chopin: Desire for Love) als Jan Polgar en Mateusz Kościukiewicz (The Informer, EO) als Zbigniew Sokolik. Het script en de regie zijn in handen van Kasper Bajon, die met Projekt UFO zijn regiedebuut maakt. Bajons script verweeft elementen van spanning, drama en speculatieve fictie en biedt kijkers een prikkelende blik in een wereld waar de grenzen tussen realiteit en verbeelding vervagen.
"Het verhaal over de komst van UFO's in Polen is op zichzelf al een origineel idee, maar met onze serie willen we aansluiten op verhalen over buitenaardse wezens en hun invasies die bekend zijn uit de popcultuur. We voegen er een Poolse twist aan toe, spelen met patronen en halen inspiratie uit bekende films en boeken," aldus regisseur Kasper Bajon.
Projekt UFO verschijnt later dit jaar, Netflix heeft nog geen exacte releasedatum bekendgemaakt. Ook is het nog even afwachten op de eerste trailer. Wel heeft de streamingdienst de eerste afbeeldingen gedeeld, die kun je hieronder bekijken.
Voor diegenen die niet kunnen wachten op de nieuwe sci-fi serie heeft de streamingdienst de Duitse serie Das Signal in de aanbieding en is de docuserie Files of the Unexplained te zien. De ideale zoethoudertjes in afwachting van Projekt UFO!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!