Scooby-Doo krijgt een live-action serie op Netflix

TV en Series
dinsdag, 30 april 2024 om 10:00
wbfuz2ykulbqp9eu0rtv4mx4zvz
HBO Max zendt momenteel de volwassen animatieserie Velma uit, die alle negatieve records verbreekt als een van de slechtste Scooby-Doo-series aller tijden. Het tweede seizoen is nu te zien en opnieuw lijken de meeste kijkers de serie links te laten liggen. Gelukkig is er goed nieuws voor Scooby-Doo-fans: Netflix komt met een live-action Scooby-Doo-serie die trouw blijft aan de originele Hanna-Barbera-cartoon, zo meldt Variety.
Josh Appelbaum en Scott Rosenberg zijn de schrijvers en zullen ook uitvoerend produceren, samen met André Nemec en Jeff Pinkner. Verder zijn er helaas nog weinig details bekend aangezien de aankondiging behoorlijk vers is. Wanneer de serie uitkomt en wie de hoofdrollen zullen vertolken, blijft dus nog even onduidelijk.
In 2002 verscheen er ook al een live-actionfilm met Freddie Prinze Jr., Sarah Michelle Gellar, Matthew Lillard en Linda Cardellini, waarbij Neil Fanning de stem van Scooby vertolkte. De film was een commercieel succes en bracht wereldwijd meer dan $250 miljoen op. Een vervolg met dezelfde cast, Scooby-Doo: Monsters Unleashed, kwam uit in 2004 en bracht meer dan $180 miljoen op. Er waren ook live-action tv-films met Scooby-Doo! The Mystery Begins en de sequel die werden uitgebracht in 2009 en 2010.
Ook zijn er in de loop der jaren een breed scala aan Scooby-Doo-geanimeerde projecten geweest, te beginnen met de originele tekenfilmserie uit de jaren 1960. Verschillende incarnaties volgden, met meerdere geanimeerde series en films. Momenteel zendt Max de serie Velma uit, waarbij Mindy Kaling, bekend van haar rol en haar werk aan de hitserie The Office, de rol van het brildragende lid van de Mystery Inc. bende vertolkt. Echter, wordt de serie door velen bekritiseerd als "woke" en zelfs een tikkeltje racistisch genoemd.
Hoog tijd dus voor weer een waardig, gezellig en vermakelijk live-action Scooby-Doo avontuur die trouw blijft aan het originele werk van Hanna-Barbera.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!