Waanzinnige sci-fi anthologieserie 'A Thousand Suns' nu gratis te streamen

TV en Series
dinsdag, 16 april 2024 om 14:00
ats 01 ice 31
A Thousand Suns is een nieuwe serie korte sci-fi films die recentelijk op YouTube is uitgebracht. De serie, gemaakt door filmmaker Macgregor in samenwerking met Blackmilk Studios en een team van getalenteerde regisseurs, biedt een verzameling van korte, meeslepende sci-fi verhalen die door de makers worden omschreven als "een toegangspoort tot onze hoop, dromen en nachtmerries".
Een recente toevoeging aan het pantheon van sci-fi is de anthologieserie A Thousand Suns, waarvan de eerste afleveringen nu op YouTube zijn uitgebracht. Gecreëerd door filmmaker Macgregor, een cinematograaf wiens werk varieert van muziekvideo's voor Dua Lipa tot de spionagethriller Kandahar met Gerard Butler. Geproduceerd door Blackmilk Studios en met bijdragen van regisseurs Ruairi Robinson, Tyson Wade Johnston, Tim Hyten en Philip Gelatt, is A Thousand Suns eigenlijk een miniatuur, onafhankelijk sci-fi filmfestival dat je nu kunt bekijken.
Elke kortfilm in A Thousand Suns is ongeveer vier minuten lang, wat betekent dat de Black Mirror-achtige wendingen vrijwel meteen plaatsvinden. Zo zien we in de eerste kortfilm, Ice, een terraformer-scout die hoopt dat een bepaalde planeet verstoken is van leven. In de derde aflevering, Exodus, bereiden mensen zich voor om de aarde te ontvluchten. Dit voelt niet als oude korte verhalen aangepast voor streaming-tv; dit voelt als korte films gemaakt door mensen die begrijpen hoe een bepaald visueel palet veel "wereldopbouw" kan communiceren in één frame. Waanzinnig!
Hoewel het verleidelijk is om dieper in te gaan op de details van elk verhaal, zou dat het kijkplezier bederven. Wat echter opvalt, is dat A Thousand Suns meer emotie weet te verpakken in een paar minuten dan veel series in een heel uur.
Op dit moment staan er zes afleveringen van A Thousand Suns op YouTube en op de officiële site: 1Ksuns.com. Er zullen nog meer afleveringen volgen waarbij we sowieso nog 10 extra afleveringen tegoed hebben en wellicht er een mogelijkheid bestaat dat een van deze afleveringen zal worden omgetoverd tot een volledige speelfilm.
A Thousand Suns biedt een verfrissende, terug-naar-de-basisbenadering van sciencefiction, weg van op IP gebaseerde trends. De verhalen zijn vertrouwd, maar de manier waarop ze worden uitgevoerd is meeslepend en uniek. Voor liefhebbers van het genre is deze serie een must-see. Bekijk hieronder de eerste aflevering.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!