Jamie Foxx en Joseph Gordon-Levitt hebben superkrachten in deze sci-fi-hit op Netflix

Films
zondag, 21 april 2024 om 20:30
1xlyxttjr6guj2b7ejxdgr2xzzw
Nu het tweede deel van Zack Snyder's Rebel Moon-saga is gearriveerd en behoorlijk teleurstelt, heeft Netflix gelukkig nog voldoende andere sci-fi pareltjes in de aanbieding die de pijn kunnen verzachten. Één van deze toppers is wat ons betreft de film Project Power uit 2020, met in de hoofdrollen Jamie Foxx en Joseph Gordon-Levitt.
Foxx schittert als Art, een Amerikaanse sergeant en Delta Force-operator, die een van de originele testpersonen van Power was en de gave heeft geërfd van een pistoolschelp, waardoor hij krachtige hittegolven van zijn lichaam kan lanceren. Gordon-Levitt vertolkt Frank Shaver, een NOPD-detective die Power ontvangt waardoor zijn huid verhardt en hij effectief kogelvrij wordt.
Het verhaal speelt zich af in het nabije toekomstige New Orleans, waar een mysterieuze distributeur een gratis voorraad "Power" aanbiedt - een pil die de gebruiker gedurende vijf minuten verschillende superkrachten geeft - aan een groep drugsdealers, waaronder een zekere Newt. Zes weken later wordt het nichtje van Newt, Robin genaamd, bijna beroofd door klanten die op zoek zijn naar Power.
Ze wordt gered door NOPD-officier Frank Shaver, een van haar vaste klanten. Art, een man op zoek naar de distributeur "Biggie", spoort Newt op, die sterft na een worsteling wanneer hij een overdosis Power neemt. Frank verijdelt een bankoverval door een met Power versterkte dief, maar wordt geschorst omdat hij zelf Power heeft gebruikt.
Project Power werd uitgebracht door Netflix op 14 augustus 2020. Het was de meest gestreamde film op het platform in de eerste twee weekends voordat het in het derde weekend op de tweede plaats eindigde. In oktober van dat jaar meldde Netflix dat 75 miljoen huishoudens de film hadden bekeken in de eerste vier weken na de release, de teller zal dus nu ongetwijfeld nog veel hoger liggen. In november meldde Variety dat de film op dat moment zelfs de 12e meest bekeken straight-to-streaming titel van 2020 was. Best kans dus dat je de film al hebt gezien, maar zo niet: wat ons betreft zeker een aanrader! Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!