Makers van originele The Blair Witch Project-film halen uit naar Lionsgate: "Vies en smakeloos"

Films
maandag, 22 april 2024 om 8:00
baemqzumjz7ky102npcxedzrrrd
Eerder deze maand hebben Lionsgate en Blumhouse officieel aangekondigd dat ze werken aan een nieuwe versie van The Blair Witch Project. Dit wordt het derde vervolg op de originele found footage horrorfilm uit de jaren 90. Na de aankondiging hebben de makers en sterren van de originele film van zich laten horen in een gezamenlijke verklaring, hopend op erkenning van hun oorspronkelijke werk.
In de jaren 90 creëerden filmmakers Daniel Myrick en Eduardo Sánchez The Blair Witch Project. Acteurs Heather Donahue, Michael C. Williams en Joshua Leonard trokken de bossen van Maryland in om deze iconische horrorfilm te maken. De slimme virale marketingcampagne van de film leidde velen ertoe te geloven dat ze geen acteurs waren in een film, maar echte mensen die echt vermist waren geraakt in de bossen.
Donahue, Williams en Leonard speelden een grote rol in het transformeren van The Blair Witch Project in een popcultuur-fenomeen. Nu, aan de vooravond van een nieuwe film in de franchise, zoeken ze erkenning van Lionsgate, de huidige rechthebbenden van dit iconische eigendom.
Een van de acteurs, Joshua Leonard, verklaarde in een Facebook-bericht: "Ik ben zo trots op onze kleine punkrockfilm, en IK HOUD van de fans die de vlammen brandend houden. Maar op dit punt is het 25 jaar van gebrek aan respect van de mensen die het merendeel van de winst hebben opgestreken van ONS werk, en dat voelt zowel vies als smakeloos aan."
De originele filmmakers, Daniel Myrick, Eduardo Sánchez, Gregg Hale, Robin Cowie en Michael Monello, hebben gezamenlijk de onderstaande openbare verklaring gedeeld.
Hoewel veel horrorfans in eerste instantie niet heel enthousiast waren over het rebootnieuws, gezien de tijdsgeest en de impact die de oorspronkelijke film toen had en wat nooit valt te evenaren. Daarnaast kun je jezelf afvragen waarom de makers uitgerekend nu naar buiten komen met deze oproep.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!