Gloednieuwe Nederlandse horrorfilm 'JIMMY' draait deze zomer in de bioscoop

Films
maandag, 15 april 2024 om 18:00
column 3 recovered
De opnames van de nieuwe Nederlandse horrorfilm JIMMY zijn onlangs van start gegaan. Met bekende acteurs zoals Rick Paul van Mulligen, Isa Hoes en Thijs Boermans vertelt de film het verhaal van Jim, een veroordeelde moordenaar, via een true crime podcast. Een groep vrienden, gefascineerd door deze podcast, ontdekt al snel dat Jim nog steeds actief is en zijn verhaal nog niet heeft afgesloten. Vanaf augustus kunnen kijkers Jim zelf ontmoeten in de Nederlandse bioscopen.
In de film keert Dilara na vele jaren terug naar haar geboortedorp vanwege de gruwelijke moord op haar jeugdvriendin Jennifer. Na een hereniging met oude vrienden en het luisteren naar een populaire true crime podcast, begint ze te geloven dat de moord verband houdt met de zaak van de overleden moordenaar Jim.
Het lijkt erop dat Jim uit de dood is opgestaan en wraak wil nemen op de vriendengroep vanwege een geheim uit het verleden. Dilara en haar vrienden ontdekken al snel dat Jim zich op bovennatuurlijke wijze manifesteert via de true crime podcast: hoe langer je luistert, hoe groter de kans dat je Jim persoonlijk tegenkomt.
Deze nieuwe Nederlandse horrorfilm, gepresenteerd door Splendid Film, laat Rick Paul van Mulligen schitteren in de angstaanjagende rol van Jim. Naast hem bestaat de cast uit Isa Hoes, Thijs Boermans, Sonia Eijken, Aiko Mila Beemsterboer, Charlie-Chan Dagelet, Sara Luna Zoriç, Richelle Plantinga en Sophie Bouquet. JIMMY is geregisseerd door David-Jan Bronsgeest (Binary), geschreven door Tim Koomen en geproduceerd door BLOODRAVE in samenwerking met Splendid Film.
Vanaf augustus is JIMMY te zien in de bioscoop. Houd onze website in de gaten voor verdere updates, zoals een trailer en een exacte releasedatum. Kijk jij uit naar een nieuwe Nederlandse horrorfilm?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!