AppleTV+ verlengt succesvolle sci-fi serie en onthult spin-off plannen

TV en Series
donderdag, 18 april 2024 om 14:30
elkqoeoxjc255bqwm34z2o1o4bf
Apple TV+ heeft de sci-fi-dramaserie For All Mankind vernieuwd voor een vijfde seizoen. Daarnaast heeft de streamingdienst groen licht gegeven voor een spin-offserie met de titel Star City, ook van de hand van de makers Ronald D. Moore, Matt Wolpert en Ben Nedivi.
Star City wordt omschreven als "een meeslepende paranoïde thriller" die een sleutelmoment in de alternatieve geschiedenis van de ruimtewedloop zal verkennen - toen de Sovjet-Unie de eerste natie werd die een man op de maan zette.
Maar dit keer zal het verhaal worden belicht vanuit het perspectief achter het IJzeren Gordijn, waarbij het leven van de kosmonauten, ingenieurs en inlichtingenofficieren die betrokken zijn bij het Sovjet-ruimteprogramma en de risico's die ze namen om de mensheid vooruit te helpen, worden getoond.
"In elk seizoen van For All Mankind is onze fascinatie voor het Sovjet-ruimteprogramma gegroeid," verklaarden Wolpert en Nedivi. "Hoe meer we leerden over deze geheime stad in de bossen buiten Moskou waar de Sovjet-kosmonauten en ingenieurs werkten en leefden, hoe meer we dit verhaal van de andere kant van de ruimtewedloop wilden vertellen. We zijn dan ook zeer verheugd om het alternatieve universum van For All Mankind verder uit te breiden met onze partners bij Apple en Sony."
For All Mankind volgt een alternatieve tijdlijn waar de Sovjet-kosmonaut Alexei Leonov als eerste voet op de maan zet, waardoor het moreel van NASA zakt en de Verenigde Staten gedwongen worden hun ruimte-inspanningen te intensiveren.
Elk seizoen van For All Mankind vindt tien jaar later plaats, waarbij de alternatieve geschiedenis van de ruimteverkenning wordt verkend, met seizoenen die zich respectievelijk afspelen in de jaren tachtig met de kolonisatie van de maan, de jaren negentig met de race naar Mars, en de jaren na de millenniumwisseling met de opkomst van een zelfvoorzienende kolonie op de rode planeet.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!