Zack Snyder-fans genieten van nieuwe Rebel Moon-film op Netflix: "Beste film van 2024"

Films
zondag, 21 april 2024 om 17:30
rebel moon part two the scargiver n 01 42 30 23 r
De naam Zack Snyder roept altijd sterke reacties op, of je nu een fan bent of niet. Zijn reis als regisseur, vooral door het DC Extended Universe, is doordrenkt van controverse en lof in gelijke mate. Nu richt hij de schijnwerpers op zijn nieuwste project, Rebel Moon - Deel Twee: De Scargiver, een Netflix-film die opnieuw verdeeldheid zaait tussen critici en fans.
Terwijl sommigen zijn werk beschouwen als grensverleggend, vinden anderen het misschien uitdagend om te kijken. Desondanks heeft Snyder een toegewijde aanhang opgebouwd die zijn visie waardeert. Er zijn fans die nu wel héél ver gaan en zelfs het meesterwerk van Denis Villeneuve, Dune: Part Two, terzijde schuiven en de voorkeur geven aan de Rebel Moon-films van Snyder.
De tweede film in de Rebel Moon-franchise, The Scargiver, brengt ons terug naar de interplanetaire strijd die begon met zijn voorganger, Child of Fire. In dit vervolg bundelen de helden, onder leiding van Kora gespeeld door Sofia Boutella, hun krachten om de Motherworld te confronteren, een dreiging die niet alleen hun levens, maar ook hun geliefde Veldt bedreigt.
Hoewel we over de eerste film nog enigszins optimistisch waren, die een goede basis legde voor een episch vervolg, gaat deze als een nachtkaars uit. Ook de Nederlandse trots Michiel Huisman kan de film niet redden en de plannen voor meer Rebel Moon-films kunnen wat ons betreft wel in de koelkast.
De diehard Zack Snyder-fans genieten desondanks met volle teugen van beide Rebel Moon-films. Op social media zijn de reacties verdeeld maar zijn er ook een aantal bijzondere uitschieters te noemen. Zo schrijft iemand op X/Twitter: “Rebel Moon: Deel 2 is niet wat ik had verwacht. De muziek is ongelooflijk, de verpletterende geluidseffecten en geweldige actiescènes zijn opgevoerd naar 11 en raad eens? Ik heb bijna elke seconde genoten van wat ik zag. Ook genoot ik van de emotie en de karaktermomenten. 8.5/10 voor mij.”
Een andere fan gaat nog verder en suggereert dat de Rebel Moon-films beter zijn dan het meesterwerk van Denis Villeneuve: “Rebel Moon 2 is een echte Zack Snyder-film. Simpelweg de beste film van 2024. Zack Snyder heeft hier echt iets moois afgeleverd. Een van de beste films tot nu toe. Het Rebel Moon IP gaat enorm worden! Bereid je voor.” Op de vraag of de film beter is dan Dune 2, reageert de fan: “Veel beter”.
Terwijl de filmwereld nog steeds nagalmt van het succes van Dune 2 van Denis Villeneuve, staat Zack Snyder's Rebel Moon - Deel Twee: De Scargiver in schril contrast. Kritieken zijn verdeeld en Rotten Tomatoes geeft het een magere 13%, terwijl de film het moet doen met een score van 5.2 op IMDb. De regisseur heeft aangegeven dat zijn volgende project geen episch FX-spektakel zal worden en wil daarmee laten zien dat hij meer in zijn mars heeft dan alleen mooie slow-motion beelden.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!