Jeff Daniels is een bikkelharde vastgoedmagnaat in de nieuwe Netflix-serie 'A Man in Full'

TV en Series
donderdag, 02 mei 2024 om 10:00
a man in full n s1 e1 00 20 48 23rc
Vanaf vandaag lanceert Netflix de splinternieuwe serie A Man in Full, gebaseerd op de bestseller van de inmiddels overleden Tom Wolfe. Deze emotioneel aangrijpende dramaserie, geproduceerd door David E. Kelley, neemt kijkers mee in het turbulente leven van vastgoedmagnaat Charlie Croker, gespeeld door niemand minder dan Jeff Daniels.
A Man in Full, geregisseerd door Kelley, vertelt het verhaal van Charlie Croker, een controversiële en krachtige vastgoedmagnaat uit Atlanta die te maken krijgt met een plotselinge financiële ondergang. Met zijn imperium op het spel moet Charlie zich verdedigen tegen politieke en zakelijke belangen die zijn val willen benutten. Hij is vastbesloten zijn rijk te beschermen tegen iedereen die het durft aan te vallen - en dit alles zonder compromissen.
Naast Daniels schitteren ook Tom Pelphrey, Lucy Liu en Diane Lane in A Man in Full. Het personage van Daniels lijkt duidelijk geïnspireerd te zijn op Donald Trump. De recensent van The Guardian trekt ook die conclusie en schrijft: "Hoewel Charlie Croker een beter mens is dan Trump (en, fictief of niet, een dieper en genuanceerder personage), is het verhaal van een man die het grootste deel van zijn overgewaardeerde imperium heeft opgebouwd op vertrouwen, intimidatie en grootspraak in plaats van een solide zakelijk inzicht."
De makers blijven op enkele wijzigingen na bijzonder trouw aan het originele werk van Wolfe. Netflix zou Netflix niet zijn als een belangrijk personage, in dit geval Conrad Hensley – een blanke werknemer van Croker, nu gespeeld wordt door een acteur van kleur. Ook de vergelijking met de HBO-hitserie Succession wordt gemaakt, en volgens velen biedt Netflix met A Man in Full een waardig alternatief.
A Man in Full is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!