Sebastian Stan schittert als Donald Trump in de nieuwe bioscoopfilm 'The Apprentice'

Films
vrijdag, 12 april 2024 om 17:30
apprentice
Biopics zijn er de laatste jaren in overvloed, en een film over voormalig president Donald Trump kon dan ook niet uitblijven. Nog voor zijn tijd als tv-ster of zelfs president van de Verenigde Staten kruipt Marvel-ster Sebastian Stan in de huid van een jonge Donald Trump in de film The Apprentice. De film komt uit handen van Ali Abbasi en is geschreven door Gabe Sherman. De film is aangekondigd als onderdeel van de competitie voor het Cannes Film Festival van dit jaar.
The Apprentice speelt zich af tijdens de vroege jaren van Trump's zakelijke carrière en richt zich voornamelijk op de relatie tussen Trump en Roy Cohn, gespeeld door Jeremy Strong, een aanklager uit New York City. De film wordt beschreven als "een verhaal van mentor en leerling dat het begin van een Amerikaanse dynastie documenteert en thema's als macht, corruptie en bedrog behandelt."
De film gaat dus níet over Trumps presidentsperiode maar focust zich specifiek op zijn jonge jaren en zijn opkomst als de iconische vastgoedmagnaat. Naast Sebastian Stan en Jeremy Strong schittert Maria Bakalova als Ivana Trump en Martin Donovan als Fred Trump Sr. De eerste beelden van Sebastian Stan als Donald Trump zie je hieronder.
Hoewel biopics over het algemeen trouw blijven aan het echte verhaal, worden veel aspecten overdreven gedramatiseerd. De verwachting is dan ook dat de film niet persé pro-Trump zal zijn. Het is dus nog maar even afwachten in hoeverre de makers hun politieke voorkeur laten doorschemeren. Laten we hopen dat het zowel voor voor- als tegenstanders een waarheidsgetrouwe vertelling zal worden van de jonge jaren van Donald Trump en zijn reis naar de iconische vastgoedmagnaat.
Het is helaas nog niet duidelijk wanneer The Apprentice in de bioscoop draaitmaar verwacht wordt dat de film dit naar nog te zien zal zijn. Kijk jij uit naar een film over Donald Trump?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!