Nieuwe Nederlandse oorlogsfilm van 'Het Gouden Uur'-regisseur binnenkort te zien

Films
dinsdag, 02 april 2024 om 14:00
invasie st 5 jpg sd high
Vanaf volgende week maakt de adrenalinegevulde actiefilm Invasie zijn intrede in de Nederlandse bioscoopzalen. De film, die vanaf 11 april te zien is, komt uit handen van regisseur Bobby Boermans, bekend van succesvolle series als Mocro Maffia, Het Gouden Uur en Hoogvliegers.
Het verhaal van Invasie speelt zich af in een angstaanjagende realiteit waarin Curaçao en Aruba plotseling worden aangevallen door een dictatoriaal buurland. Het politieke landschap staat op zijn kop en de Nederlandse regering wordt geconfronteerd met een nooit eerder geziene crisis.
Te midden van deze chaos worden drie jonge mariniers opgeroepen om het tij te keren. Wat begint als een reddingsmissie, transformeert al snel in een wanhopige race tegen de klok wanneer de kazerne op Aruba onder vuur komt te liggen en het luchtruim wordt afgesloten. Met de Nederlandse ambassadeur nog vast in vijandelijk gebied, hangt het lot van velen aan een zijden draadje.
De manier waarop Invasie is geproduceerd, is indrukwekkend te noemen. Dankzij de hulp van de Koninklijke Marine heeft de film een bepaalde gelaagdheid en versterkt het de geloofwaardigheid van de film.
De cast van Invasie bestaat uit Tarikh Janssen, Jasha Rudge, Gijs Blom, Ortál Vriend, Fedja van Huêt, Gijs Scholten van Aschat, Raymond Thiry, Uriah Havertong, Jonas Smulders en tal van anderen die hun talenten bundelen om dit meeslepende verhaal tot leven te brengen. Het script is geschreven door Philip Delmaar en Lucas de Waard.
Voor regisseur Bobby Boermans is Invasie pas het begin. Momenteel werkt hij aan een opwindende Netflix-film gebaseerd op de gijzeling in de Apple Store in Amsterdam. Maar voordat deze nieuwe film uitkomt, kunnen filmliefhebbers genieten van Invasie, die vanaf 11 april te zien is in de Nederlandse bioscoopzalen. Bekijk hieronder de trailer!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!