Mexicaanse Netflix-film over een jongen die opgroeit in een drugskartel nu te zien

Films
woensdag, 01 mei 2024 om 22:00
column 31
De meest recente toevoeging aan het Netflix-assortiment, Fiesta en la Madriguera (Down the Rabbit Hole), neemt je mee op een betoverende reis, gebaseerd op het gelijknamige boek van Juan Pablo Villalobos en meesterlijk tot leven gebracht door regisseur Manolo Caro. Dit adembenemende verhaal volgt de avonturen van Tochtli, een jongen die opgroeit in de schaduw van een drugskartel.
Juan Pablo Villalobos beschrijft zijn werk als een uniek coming-of-age-verhaal doordrenkt met de magie van een volwassen sprookje. Het verhaal werpt een onthullende blik op de wereld vanuit het perspectief van een kind, waarbij de glamour die vaak met de drugshandel wordt geassocieerd, wordt ontdaan van zijn glans.
De rol van Tochtli wordt meesterlijk vertolkt door Miguel Valverde, wiens lichtheid en frisheid het personage tot leven brengen op het scherm. Hij wordt bijgestaan door een getalenteerde cast, waaronder Manuel García-Rulfo, Daniel Giménez Cacho, Raúl Briones, Pierre Louis, Teresa Ruiz en Debi Mazar.
De film zou oorspronkelijk ook Tenoch Huerta, bekend van Black Panther 2, bevatten, maar hij besloot zich terug te trekken na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Gezien de impact van de recente valse verklaringen van María Elena Ríos en de schade die ze hebben veroorzaakt, heb ik geen andere keus dan mij terug te trekken uit de film Fiesta en la Madriguera."
De officiële beschrijving van de film luidt: "Tochtli is een jongen die houdt van hoeden, woordenboeken, samoerai, guillotines en de Fransen. En nu wil hij niets liever dan een nieuw dier voor zijn privé-dierentuin: een Namibisch dwergnijlpaard. Zijn vader, Yolcaut, is bereid om aan al zijn wensen te voldoen, zelfs als die wens een bedreigd exotisch dier betreft."
Fiesta en la Madriguera is vanaf vandaag te zien op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!