'Star Wars: Episode I – The Phantom Menace' keert na 25 jaar terug in de bioscoop

Films
donderdag, 02 mei 2024 om 8:00
3tegmkjfkik1d1rioqgb1ar4k9c
Vanaf komende vrijdag keert Star Wars: Episode I – The Phantom Menace na 25 jaar terug naar de bioscoopzalen. Deze film wordt door velen beschouwd als een van de minder geslaagde Star Wars-films, waarbij verschillende acteurs, met name Jake Lloyd en Ahmed Best, zwaar te lijden hadden onder de kritiek van fans.
Gelukkig neemt de waardering voor de acteurs steeds verder toe, vooral onder de generatie die is opgegroeid met de prequels en nu volwassen is. Hayden Christensen bijvoorbeeld geniet met volle teugen van zijn terugkeer naar de franchise, met rollen in series zoals Ahsoka. Ahmed Best maakte zijn opwachting als een Jedi in The Mandalorian, terwijl Ewan McGregor een eigen serie heeft gekregen rond zijn personage Obi-Wan Kenobi, waar zelfs Liam Neeson kort te zien was als Qui-Gon Jinn.
Bij The Nerd Shepherd staan we natuurlijk stil bij de heruitgave van The Phantom Menace. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum spraken we met Lewis MacLeod, die de stem van Anakins podrace-rivaal Sebulba vertolkte. We vroegen hem hoe hij destijds, 25 jaar geleden, de release van The Phantom Menace beleefde en of er een kans bestaat dat we Sebulba ooit nog zullen zien in de franchise (doorgewinterde Star Wars-fans weten immers dat de meedogenloze podracer niet dood is).
"Absoluut! Dat zou geweldig zijn," zei Lewis. "Sebulba was een geliefd personage en voegde humor toe aan de film. Het zou erg interessant zijn om hem ouder te zien worden, hoewel ik niet zeker weet hoe je zijn stem ouder zou laten klinken." Terwijl de acteur al grappend een oudere Sebulba imiteert die vraagt naar zijn wandelstok, deelt hij ook nog een aantal leuke anekdotes zoals zijn ontmoeting met George Lucas. Het volledige interview lees je binnenkort op onze website!
De heruitgave van The Phantom Menace komt overigens met een leuke extra. Bioscoopbezoekers krijgen namelijk een voorproefje te zien van de nieuwe serie The Acolyte, die deze zomer in première gaat op Disney+. Bekijk hieronder de trailer van het 25-jarig jubileum van Star Wars: Episode I - The Phantom Menace.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!