Star Wars-acteur Joel Edgerton schittert in eerste trailer van nieuwe thrillerserie 'Dark Matter'

TV en Series
zondag, 14 april 2024 om 13:30
dark matter photo 010301
Apple TV+ heeft de trailer onthuld voor zijn nieuwe sciencefictionthriller Dark Matter. Star Wars-acteur Joel Edgerton en Oscarwinnares Jennifer Connelly schitteren in de hoofdrol samen met en Alice Braga, Jimmi Simpson, Dayo Okeniyi en Oakes Fegley.
Gebaseerd op het bestverkopende boek van New York Times-auteur Blake Crouch, zal de nieuwe negen afleveringen tellende serie van Apple Original wereldwijd op 8 mei in première gaan met de eerste twee afleveringen, gevolgd door elke woensdag een nieuwe aflevering tot en met 26 juni 2024.
Dark Matter wordt geprezen als een van de beste sciencefictionromans van het decennium. Het vertelt het verhaal van “de weg die niet is genomen.” De serie volgt Jason Dessen (gespeeld door Edgerton, bekend van zijn rol als Owen Lars in de Star Wars-films), een natuurkundige, professor en familieman die op een nacht tijdens het wandelen door de straten van Chicago wordt ontvoerd naar een alternatieve versie van zijn leven.
Verbazing verandert al snel in een nachtmerrie wanneer hij probeert terug te keren naar zijn realiteit te midden van het verwarrende landschap van levens die hij had kunnen leiden. In dit labyrint van realiteiten begint hij aan een angstaanjagende reis om terug te keren naar zijn ware familie en hen te redden van de meest angstaanjagende, onoverwinnelijke vijand die denkbaar is: zichzelf.
Crouch is de bedenker, uitvoerend producent, showrunner en schrijver, naast uitvoerende producenten Matt Tolmach en David Manpearl voor Matt Tolmach Productions. Edgerton treedt ook op als uitvoerend producent. Dark Matter wordt geproduceerd voor Apple TV+ door Sony Pictures Television.
Dark Matter voegt zich bij een groeiend aanbod van breed geprezen, wereldwijde hit sciencefiction Apple Original-series, waaronder de epische saga Foundation, die onlangs werd vernieuwd voor een derde seizoen, evenals Monarch: Legacy of Monsters, Silo, For All Mankind, Invasion en meer.
De gloednieuwe serie lijkt wat elementen weg te hebben van films als Interstellar en doet ons ook erg denken aan de Angel Studios-film The Shift met Lord of the Rings-ster Sean Astin en Neal McDonough, bekend van onder andere Minority Report, Yellowstone en vele andere toptitels. The Shift is dan ook zeker de moeite waard om eens aan te slingeren in afwachting van de nieuwe serie Dark Matter op Apple TV+.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!