Apple TV+ vernieuwt 'Monarch: Legacy of Monsters' en werkt aan meerdere spin-offs

TV en Series
zaterdag, 13 april 2024 om 11:00
fbizagrburtpwkddv7brhzey5oh
Apple TV+ heeft Monarch: Legacy of Monsters van Legendary Entertainment vernieuwd voor een tweede seizoen. De streamer heeft ook een nieuwe multi-series deal gesloten met Legendary, waarbij het tweede seizoen van Monarch is inbegrepen, samen met meerdere spin-off series gebaseerd op de franchise.
Het Monsterverse van Legendary begon met de Godzilla-film in 2014 en ging verder met Kong: Skull Island uit 2017, Godzilla: King of the Monsters uit 2019, Godzilla vs. Kong uit 2021, en meest recentelijk Godzilla x Kong: The New Empire, dat momenteel records breekt in de bioscoopzalen. Het Monsterverse heeft meer dan $2 miljard opgeleverd.
Monarch: Legacy of Monsters volgt twee broers en zussen die in de voetsporen van hun vader treden om de verbinding van hun familie met de geheime organisatie genaamd Monarch te ontrafelen. Aanwijzingen leiden hen naar de wereld van monsters en uiteindelijk naar de militaire officier Lee Shaw (gespeeld door Kurt Russell en Wyatt Russell), die zich afspeelt in de jaren 1950 en een halve eeuw later waar Monarch wordt bedreigd door wat Shaw weet.
Het aankomende seizoen van Monarch wordt uitvoerend geproduceerd door de showrunners en mede-bedenkers Chris Black en Matt Fraction. Andere uitvoerende producenten zijn Joby Harold en Tory Tunnell van Safehouse Pictures, en Matt Shakman, Andrew Colville en Jen Roskind. Informatie over verdere spin-offs is momenteel nog niets bekend.
Hiro Matsuoka en Takemasa Arita produceren namens Toho Co., Ltd., de eigenaar van het Godzilla-personage. Toho verleende de rechten aan Legendary voor Monarch: Legacy of Monsters als een natuurlijk bijproduct van hun langdurige relatie met de filmfranchise.
Monarch: Legacy of Monsters heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op het hart, de geest en de verbeelding van het publiek over de hele wereld, geleid door de briljantie van Chris, Matt, Kurt, Wyatt en een ongelooflijk getalenteerd cast- en creatief team," zei Morgan Wandell, hoofd internationale ontwikkeling voor Apple TV+.
Het eerste seizoen van Monarch is nu wereldwijd te zien op Apple TV+. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!