Nieuwe Woody Woodpecker-film valt in de smaak bij Netflix-kijkers: "Love it!"

Films
zaterdag, 13 april 2024 om 13:00
woody woodpecker goes to camp u 00 14 23 20
De nieuwste aanwinst in de Netflix-bibliotheek, Woody Woodpecker Goes to Camp, brengt de geliefde en ondeugende specht terug voor een spiksplinternieuw avontuur. Onder de regie van Jonathan A. Rosenbaum schitteren Eric Bauza, Kevin Michael Richardson en Tom Kenny in deze levendige productie die geschikt is voor het hele gezin.
Woody Woodpecker, een personage tot leven gebracht door producent Walter Lantz en cartoonist Ben "Bugs" Hardaway, was een ster van de jaren 40 tot 1972. Nu, vijftig jaar later, maakt Woody opnieuw zijn opwachting met al zijn animatiespirit intact.
Net als bij de bioscoopadaptatie van Tom & Jerry, haalt deze film een bijna vergeten oude tekenfilmserie weer naar voren en blijft volledig trouw aan zijn originele stijl: dezelfde personages, dezelfde grappen en, in de huidige tijd, misschien een beetje uit de toon.
In Woody Woodpecker Goes to Camp zien we Woody die het leven zuur maakt voor iedereen in het bos, waardoor de dieren hem uiteindelijk verbannen totdat hij leert zich te gedragen en in een team te werken. Hij belandt bij toeval in een kinderkamp waar hij, samen met de kinderen, de lessen van teamwork en kameraadschap leert.
Woody Woodpecker Goes to Camp combineert live-action met animatie, zoals eerder gezien in Who Framed Roger Rabbit en vele andere films. De film heeft levendige cinematografie en de animatie behoudt zijn retro-touch. De uitdaging van de makers was om het moderne met het klassieke te combineren en toch de geest van het origineel te behouden.
Hoewel de humor misschien niet voor iedereen is, zullen fans van het origineel zeker genieten van deze moderne interpretatie. Met zijn kleurrijke animatie, levendige personages en tijdloze grappen is deze film een leuke toevoeging aan de Netflix-line-up voor zowel jong als oud.
De reacties op social media zijn over het algemeen positief. Met name Bugs Bunny-stemacteur Eric Bauza, die ook de stem inspreekt van Woody, wordt geprezen. “Vandaag heb ik naar Woody Woodpecker Goes to Camp gekeken, en ik vond de rol van @bauzilla als Woody Woodpecker echt geweldig. Woody is een van mijn favoriete tekenfilmfiguren en universele personages, en ik heb echt genoten van de nieuwe film. Het is een goed gemaakte film door @Netflix en Eric Bauza.”
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!