Waargebeurde dramafilm met Hugh Jackman, Zac Efron en Zendaya nu te zien op Netflix

Films
vrijdag, 07 juni 2024 om 7:00
zieonzkpwm1d54scne2svxqieue
Vanaf vandaag is de betoverende film The Greatest Showman uit 2017 te zien op Netflix. Deze Amerikaanse biografische musical drama, geregisseerd door Michael Gracey, markeert zijn regiedebuut. Met een sterrencast bestaande uit Hugh Jackman, Zac Efron, Rebecca Ferguson en Zendaya, neemt de film je mee op een kleurrijke en muzikale reis door het leven van P.T. Barnum, de beroemde showman en oprichter van het Barnum & Bailey Circus.
The Greatest Showman vertelt het verhaal van P.T. Barnum, een man met grote dromen die zichzelf en zijn familie uit de armoede probeert te verheffen. Na het verlies van zijn baan, zet Barnum zijn zinnen op het openen van een museum vol wonderlijke en unieke figuren. Dit museum transformeert al snel in een circus dat bekend wordt als "Barnum's Circus", vol met indrukwekkende acts en bijzondere artiesten zoals de bebaarde dame Lettie Lutz en de dwerg Charles Stratton.
Hoewel The Greatest Showman werd geprezen om zijn optredens, muziek en visuele pracht, kreeg de film ook kritiek vanwege de artistieke vrijheden die genomen werden met het echte leven van P.T. Barnum. Historisch gezien is Barnum een controversieel figuur, berucht om zijn exploitatie van mensen en dieren voor vermaak. De film negeert veel van deze donkere kanten van Barnum's leven en presenteert hem in plaats daarvan als een visionair en een inspirerende figuur.
Ondanks de kritiek heeft The Greatest Showman een grote schare fans weten te verzamelen. De boodschap van zelfacceptatie, het vieren van diversiteit en de kracht van dromen heeft veel kijkers geraakt. Het verhaal van buitenbeentjes die hun plek in de wereld vinden en de visueel indrukwekkende scènes maken de film tot een geliefde klassieker.
The Greatest Showman is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!