The Hunger Games-ster Tom Blyth speelt hoofdrol in aankomende ‘Watch Dogs’-film

Games
vrijdag, 07 juni 2024 om 6:00
tom
Tom Blyth, bekend van zijn rol in The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes, is bevestigd als hoofdrolspeler in de aankomende filmadaptatie van Ubisoft's populaire videogame Watch Dogs. Blyth, die in 2023 de jonge Coriolanus Snow speelde en daarmee zijn naam vestigde als een veelbelovend acteur, zal nu samen met Sophie Wilde (Talk to Me) schitteren in deze nieuwe productie van New Regency.
De film wordt geregisseerd door de Franse filmmaker Mathieu Turi en zal zich richten op de wereld van hackers en geavanceerde technologieën die worden gebruikt om tirannieke regimes te bestrijden. Het script is geschreven door Christie LeBlanc, met input van Victoria Bata, en wordt geproduceerd door Yariv Milchan, CEO van New Regency, en Natalie Lehmann, president van Motion Pictures and Television bij New Regency, samen met Margaret Boykin, hoofd Content bij Ubisoft Film & Televisie.
De Watch Dogs videogame-serie plaatst spelers in de schoenen van bekwame hackers die technologie gebruiken om te strijden tegen onderdrukkende krachten in grote steden over de hele wereld. Het eerste spel volgt Aiden Pearce, een man die wraak zoekt na de dood van zijn zesjarige nichtje door een mislukte aanslag. De games verkennen thema’s van wraak en gerechtigheid, met als meest recente deel Watch Dogs: Legion, waarin een dystopisch Londen wordt getoond dat wordt beheerst door een technologisch geavanceerde dictatuur.
Aangezien dit de eerste filmadaptatie van de franchise is, lijkt het waarschijnlijk dat Blyth de rol van Aiden Pearce zal vertolken. Dit zou betekenen dat Sophie Wilde de rol van Clara Lille zou kunnen spelen, een hacker die probeert het corrupte techbedrijf Blume te ontmaskeren. In de eerste game werken deze personages samen, wat een logische basis zou vormen voor het verhaal van de film. Watch Dogs heeft nog geen officiële releasedatum.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!