Oogstrelende animatiefilm 'Deep Sea' draait binnenkort in de bioscoop

Films
donderdag, 06 juni 2024 om 20:00
deep sea st 5 jpg sd high
Vanaf 4 juli is de adembenemende Chinese animatiefilm Deep Sea van regisseur Tian Xiaopeng te zien in de Nederlandse bioscopen. Tian, bekend van zijn eerdere werk Monkey King: Hero is Back, verlegt opnieuw de grenzen van animatie met deze visueel verbluffende productie.
Deep Sea vertelt het verhaal van Shenxiu, een jong meisje dat diep in verdriet is gedompeld sinds haar moeder haar verliet. Tijdens een cruise met haar vader en zijn nieuwe gezin, valt ze overboord en belandt ze in een kleurrijk onderwaterrestaurant. Hier ontmoet ze de inventieve kok Nanhe en een mysterieus wezen genaamd Hyjinx. Samen gaan ze op een magische queeste naar het Oog van de Diepe Zee.
Tian Xiaopeng combineert 3D-animatie met traditionele Chinese inktkunst, wat resulteert in een unieke esthetiek. De film maakt gebruik van een speciale techniek genaamd "particle ink", waarbij ontelbare deeltjes als verf worden gebruikt om het onderwateruniversum te creëren.
Deep Sea heeft al internationale erkenning gekregen, met premières op prestigieuze filmfestivals zoals Berlinale, Tribeca en Annecy Animation Film Festival. In Nederland werd de film vertoond tijdens het Kaboom Animation Festival en Cinekid, en diende het als openingsfilm van het animatiefestival Framed in Groningen.
Ondanks de visuele pracht, is Deep Sea meer dan alleen een lust voor het oog. Het verhaal raakt aan diepe emoties zoals verdriet, eenzaamheid en hoop. De reis van Shenxiu symboliseert haar zoektocht naar innerlijke vrede en de verwerking van haar verlies. Dit maakt de film niet alleen geschikt voor een jong publiek, maar ook voor volwassenen die de gelaagdheid van de thematiek kunnen waarderen.
Met Deep Sea laat Tian Xiaopeng wederom zien dat Chinese animatie kan concurreren met de beste ter wereld. De film toont niet alleen de technische mogelijkheden, maar ook de culturele rijkdom die Chinese filmmakers in hun werk kunnen integreren. Deep Sea is een must-see voor iedereen die van animatie houdt en geïnteresseerd is in de voortdurende evolutie van dit medium. Vanaf 4 juli is deze visuele parel te bewonderen in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!