Lionsgate kondigt officieel nieuwe The Hunger Games-film aan: 'Sunrise on the Reaping'

Films
donderdag, 06 juni 2024 om 19:05
vptola075rgdekllfyaq5bamxku
Vandaag heeft Suzanne Collins, de beroemde auteur van The Hunger Games-serie, een nieuw boek aangekondigd binnen deze populaire franchise. Het nieuwe boek, getiteld The Hunger Games: Sunrise on the Reaping, zal op 18 mei 2025 worden uitgebracht. Fans hoeven echter niet lang te wachten op een verfilming, want Lionsgate heeft bevestigd nu ook nog eens dat de filmadaptatie van het boek op 20 november 2026 in de bioscoop zal verschijnen.
'Sunrise on the Reaping' zal een prequel zijn die zich richt op een geliefd personage uit de originele serie: Haymitch Abernathy. In de originele films werd Haymitch vertolkt door Woody Harrelson. Deze keer volgen we een 16-jarige Haymitch tijdens de vijftigste Hongerspelen, ook bekend als de Tweede Kwartskwelling. Dit evenement, dat plaatsvindt 24 jaar vóór de gebeurtenissen in het eerste boek van de trilogie, belooft een diepere blik te werpen op de wereld van Panem en de mechanismen van macht en propaganda die het dystopische regime in stand houden.
De regie van de nieuwe film wordt wederom in handen gegeven van Francis Lawrence, die eerder Catching Fire en de laatste twee delen van Mockingjay regisseerde. Ook regisseerde hij de recente prequel The Ballad of Songbirds and Snakes. Nina Jacobson en Brad Simpson, de vertrouwde producenten van de franchise, zullen opnieuw samenwerken om deze nieuwe film tot leven te brengen.
Sinds de oorspronkelijke trilogie - The Hunger Games, Catching Fire en Mockingjay - tussen 2008 en 2010 werd gepubliceerd, is The Hunger Games uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. De boeken zijn vertaald in 54 talen en hebben wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. De vier films hebben gezamenlijk meer dan $3,3 miljard opgebracht aan de wereldwijde box office.
Met de aankondiging van Sunrise on the Reaping wordt de wereld van Panem verder uitgebreid. Het boek en de daaropvolgende film zullen naar verwachting nieuwe inzichten bieden in het verleden van enkele bekende personages, zoals Haymitch Abernathy en mogelijk zelfs een oudere Coriolanus Snow, die in The Ballad of Songbirds and Snakes als jonge man werd geïntroduceerd.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!