Suzanne Collins keert terug met nieuw The Hunger Games-boek 'Sunrise on the Reaping'

Films
donderdag, 06 juni 2024 om 17:00
nkdvdvsaffbrqr0nopiyasen8mk
Volgend jaar brengt Suzanne Collins, de befaamde schrijfster van de The Hunger Games-serie, een nieuw boek uit in de wereld van Panem. Het boek, getiteld Sunrise on the Reaping, zal verschijnen op 18 maart 2025 en duikt opnieuw in de duistere, dystopische samenleving die Collins meesterlijk heeft gecreëerd.
Dit nieuwe deel speelt zich af 24 jaar voor de gebeurtenissen van het eerste boek en focust op de Vijftigste Hongerspelen, beter bekend als de Tweede Kwartskwelling, waarbij Haymitch Abernathy, de latere mentor van Katniss Everdeen, als winnaar uit de bus kwam. De Vijftigste Hongerspelen, een bijzonder wrede editie van de al beruchte spelen, vormde een keerpunt in de geschiedenis van Panem en is een moment dat fans altijd al graag beter wilden begrijpen.
Dit boek biedt een kans om niet alleen meer te leren over Haymitch Abernathy, een geliefd maar beschadigd personage, maar ook om nieuwe inzichten te krijgen in de mechanismen van onderdrukking en propaganda die de hoofdstad gebruikt om de districten te controleren.
Collins heeft zich voor dit boek laten inspireren door de Schotse Verlichtingsfilosoof David Hume en zijn ideeën over impliciete onderwerping en hoe gemakkelijk de velen door de weinigen worden geregeerd. Deze thematiek is bijzonder relevant in een tijd waarin desinformatie en propaganda alomtegenwoordig zijn.
"Met Sunrise on the Reaping was ik geïnspireerd door David Hume’s idee van impliciete onderwerping en, in zijn woorden, 'de gemakkelijke manier waarop de velen door de weinigen worden geregeerd'," aldus Collins in een verklaring. "Het verhaal leende zich ook voor een diepere duik in het gebruik van propaganda en de macht van degenen die het narratief controleren. De vraag 'Echt of niet echt?' lijkt mij elke dag urgenter."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!