Insight Monthly: De beste games van de maand juni

Games
donderdag, 06 juni 2024 om 16:00
insight thumb juni 24 zonder logos
In samenwerking met Insight presenteren we iedere maand de belangrijkste en meest in het oog springende game-releases. Het meest complete en razendsnelle overzicht van de grootste games, met verhalen over de ontwikkeling van de game, de geschiedenis van de franchise, opschuddingen bij de ontwikkelaar of uitgever, en nog veel meer!
Het is juni de zomer is begonnen, natuurlijk hopen we op zon of in ieder geval lekker weer, misschien ga je wel op vakantie? Maar nieuwe games zijn een garantie! Juni betekent dat het onder andere de hoogste tijd is voor Elden Ring: Shadow of the Erdtree, de grote uitbreiding voor FromSoftwares award-winning Magnum Opus. Elden Ring is de soulsborn die verscheen in 2021 en meerdere awards in de wacht wist te slepen waaronder ook Game of the Year. De uitbreiding zal ook fysiek te koop zijn maar enkel voor PlayStation 5 en Xbox Series X.
Met Luigi's Mansion 2 HD is het duidelijk dat de Switch zijn tijd aan het uitzitten is, met deze release, een remaster van het 2013 3DS-origineel, krijgt nu ook het tweede deel in Luigi's spookachtige franchise een volwaardige console release.
Capcom's Monster Hunter Stories krijgt een remaster, ook deze is op basis van een 3DS game uit 2017. De game verscheen een jaar later ook als mobile variant voor iOS en Android. En met deze remaster is de game nu ook speelbaar op platformen als PlayStation, Xbox en PC.
Daarnaast ontdekken we hoe stilistische dungeon-crawler #BLUD jaren geleden werd gemaakt als een pitch voor een animatieserie en nu uitkomt als de debuutgame van Exit 73 Studios. #BLUD bewijst dat elk idee in principe een game zou kunnen worden.
Welke games ga jij spelen? Abonneer op Insight Monthly via Youtube of volg op X voor een gegarandeerde, maandelijkse dosis nieuwe games, elke eerste maandag van de maand!