Jason Blum's productie-imperium 'Blumhouse' breidt uit naar de wereld van videogames

Games
woensdag, 05 juni 2024 om 18:15
if77tmq8vudxr66gwmdryyrae9m
Blumhouse Productions, het productiebedrijf van Jason Blum dat bekend staat om kaskrakers zoals Get Out, M3GAN, en Insidious, betreedt nu de wereld van videogames met de lancering van Blumhouse Games. Deze nieuwe tak van het bedrijf is opgericht om originele, horror-georiënteerde games te produceren en te publiceren, gericht op console, pc en mobiele gebruikers. Blumhouse Games zal samenwerken met onafhankelijke ontwikkelaars en zich richten op indie-budgetgames onder de 10 miljoen dollar, waarbij creativiteit en innovatie voorop staan.
Het bedrijf heeft een sterk leiderschapsteam samengesteld om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Zach Wood is aangesteld als president en Don Sechler als CFO van Blumhouse Games. Volgens Abhijay Prakash, president van Blumhouse, hebben Zach en Don een aanpak voorgesteld die naadloos aansluit bij het model van Blumhouse. "Met hun ervaring, gevoeligheid en kennis van de gamemarkt zijn Zach en Don de ideale leiders om de unieke genrekwaliteiten van Blumhouse te benutten in de gamingwereld," aldus Prakash.
Wood heeft zijn enthousiasme voor de indiegame-industrie uitgesproken en ziet een unieke kans voor horror en genre in dit segment. "Tijdens mijn tijd in de industrie heb ik het voorrecht gehad om nauw samen te werken met ontwikkelaars om hun ideeën tot leven te brengen. Ik ben verheugd om samen te werken met Blumhouse om het merk, de reputatie en het creatieve talent van het bedrijf op een betekenisvolle manier te benutten," voegde Wood toe.
Blumhouse Games heeft aangekondigd dat ze tijdens het Summer Game Fest 2024 een eerste blik zullen geven op hun projecten. Hoewel het bedrijf zich voorlopig richt op originele ideeën in het horrorgenre en geen games zal maken die direct gebaseerd zijn op hun films zoals Split, Us of Get Out, belooft de belofte van innovatieve en creatieve horrorgames een spannende toekomst voor Blumhouse Games.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!