Aangrijpende Spaanse Netflix-serie maakt enorm veel indruk: "Het maakt me erg boos!"

TV en Series
woensdag, 05 juni 2024 om 17:15
niunamas ep2 t1 still 5
De nieuwste Spaanse serie Nu una más (Raising Voices) maakt behoorlijk wat los bij Netflix-kijkers. Deze serie, die razendsnel populair is geworden op de streamingdienst, biedt een schrijnende kijk op de uitdagingen en gevaren waarmee jonge vrouwen vandaag de dag worden geconfronteerd.
Nu una más vertelt het verhaal van Alma, gespeeld door Nicole Wallace, een 17-jarig meisje dat samen met haar beste vriendinnen Greta (Clara Galle) en Nata (Aïcha Villaverde) op het punt staat haar middelbare school af te ronden. Hun normale tienerproblemen - zoals het gevoel buitengesloten te worden, jaloezie en problemen met hun ouders - worden plotseling overschaduwd door een traumatische gebeurtenis: de verkrachting van een van hen. Deze tragedie zet hun wereld op zijn kop en dwingt hen om moeilijke vragen te stellen over waarheid, schuld en slachtofferschap.
De serie, gebaseerd op de gelijknamige roman van Miguel Sáez Carral, is meer dan alleen een drama. Het is een oproep tot bewustwording over seksuele voorlichting en de invloed van digitale media op jongeren. In een opvallende scène hangt Alma een wit laken met de tekst "Pas op, er zit een verkrachter verstopt" aan de gevel van haar school, een daad die zowel steun als kritiek oproept en de kijkers dwingt na te denken over de perceptie van slachtoffers in de samenleving.
De cast van Nu una más levert indrukwekkende prestaties. Nicole Wallace en Clara Galle, bekend van respectievelijk A través de mi ventana en Culpa Mía, brengen een diepgaande en genuanceerde vertolking van hun personages. De regie ligt in handen van Eduard Cortés, David Ulloa en Marta Font, met een script geschreven door Isa Sánchez.
De serie heeft veel lof ontvangen van kijkers wereldwijd. Op sociale media zijn er talloze positieve reacties te vinden. Eén Twitter-gebruiker schrijft: "Deze show is echt de meest realistische representatie van onze samenleving en wat alle vrouwen dagelijks doormaken." Een ander voegt toe: "Het maakt me erg boos en bang dat wat in de serie verschijnt onze verdomde realiteit als vrouwen is. Deze serie laat veel te leren voor mannen en wij vrouwen om geen enkel misbruik toe te staan en altijd onze stem te verheffen."
Kortom, Nu una más is meer dan alleen entertainment; het is een dringende oproep tot verandering en bewustwording, verpakt in een meeslepend en goed uitgevoerd drama. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!